ANALITIČAR O MOGUĆOJ KANDIDATURI TOMISLAVA KARAMARKA ZA ŠEFA HDZ-A: / 'To na kraju može biti dobro - za Plenkovića...'

'Sada se pojavio novi igrač - Tomislav Karamarko i on može djelovati ako faktor dezintegracije te skupine ako im se ne prikloni, a to može biti dobro za aktualnog šefa stranke Andreja Plenkovića'

3.2.2020.
19:29
Damir Senčar / PIXSELL

Govoreći o aktualnim zbivanjima na političkoj sceni, politički analitičar Anđelko Milardović gostujući na televiziji N1 osvrnuo se na afere nekolicine ministara koje su izbile u javnost nakon što se doznalo da nisu ispravno popunjenili svoje imovinske kartice.

"Čini se kako je to teški posao, ali onda se postavlja pitanje kako netko može voditi ministarstvo koje operira s milijardama kuna, a ne može ispuniti imovinsku karticu? To pokazuje koliko je učinkovita Plenkovićeva vlada", kazao je Milardović.

'Ako ode 14 ministara, onda je to entropija Vlade'

Niz ministaskih afera Milardović je nazvao "entropijom Vlade".

"Plenković kaže kako je to vrlo stabilna Vlada. Cijelo vrijeme otkad je na vlasti koristi tu mantru stabilnosti. Ako cijeli niz ministara, konkretno njih 14 ode, onda je to entropije Vlade. Što nju održava? Održavaju ju interesi unutar vladajućeg koalicijskog niza", istaknuo je.

Ipak, Milardović je uvjeren da će Vlada opstati do parlamentarnih izbora u drugoj polovici ove godine.

"Vozit ćemo kako je, imamo neke strateške ciljeve - predsjedanje Europom, unutarstranački izbori u HDZ-u te parlamentarne izbore", rekao je.

Karamarkova kandidatura dobra za Plenkovića

Prokomentirao je i skore unutarstranačke izbore u HDZ-u osvrnuvši se na pakt koji su sklopili Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava, ali i eventualnu kandidaturu Tomislava Karamarka.

"Možemo govoriti o nekoj labilnoj koaliciji, koja bi trebala legitimirati interese političke desnice u HDZ-u, ali sada se pojavio novi igrač - Tomislav Karamarko. On može djelovati kao faktor dezintegracije te skupine ako im se ne prikloni, a to može biti dobro za aktualnog šefa stranke Andreja Plenkovića", ocijenio je Milardović.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali