'ZAISTA NEOBIČNO'

ANALITIČAR KOMENTIRAO POZICIJU PREMIJERA: ‘On je sad pod pritiskom dviju skupina. Želi brze izbore kako bi oslabio Škoru’

Za Plenkovića kaže kako se sada nalazi pod pritiskom dviju skupina – HNS-ove i Bandićeve

Politički analitičar Žarko Puhovski gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao današnje raspuštanje Sabora i prosvjed na Markovom trgu, kao i nadolazeće parlamentarne izbore.

“Zaista je neobično da se Sabor raspušta prije donošenja zakona. S druge strane, Plenković govori o nekom paketu prve pomoći. Dva mjeseca nakon govoriti o prvoj pomoći je zaista loše”, kaže Puhovski.

‘Zastupnici idu na odmor’

Upozorio je kako se zaboravlja da po Ustavu Sabor ne može raditi do 15. rujna te da oni nakon konstituirajuće sjednicu idu na odmor do tog datuma.

“Oni sad više nisu zastupnice i zastupnici nego raspuštenice i raspuštenici. Trebalo bi zatražiti odmah sada da predsjednik sazove na izvanredno zasjedanje, zajedno s konstituirajućom sjednicom”, smatra analitičar.

Komentirao je prosvjed zagrebačke oporbe i građana ispred Sabora.

“Čovjek viče iz svega glasa ‘dolje HDZ’, a istovremeno žele da HDZ još malo ostane na vlasti. S druge strane, oni traže da se ljudima koji zaista nemaju tople vode da da prežive ovo ljeto. To je nešto što je ispravno. Politički to treba znati artikulirati i na tome vježbati”, kazao je Puhovski.

‘Plenković je pod pritiskom’

Za Plenkovića kaže kako se sada nalazi pod pritiskom dviju skupina. “HNS-ove i Bandićeve. HNS-ova ekipa želi progurati svoju stranu, a Bandić je to pokušao zaustaviti. Plenkoviću je važno da ide što prije na izbore da oslabi Škoru. Nas kao građane koji u Zagrebu živimo, momentalno zanima da se nešto učini”, rekao je Puhovski.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr