LIJEPO PRIZNANJE...

ALEMKA MARKOTIĆ ĆE BITI NOVA ZAGREPČANKA GODINE? Predložio ju je HDZ, a mogla bit dobiti i 50.000 kuna nagrade

HDZ namjerava Alemku Markotić proglasiti ‘Zagrepčankom godine’ i dodijeliti joj 50.000 kuna novčane nagrade

Grad Zagreb svake godine dodjeljuje priznanje “Zagrepčanka godine”. Natječaj za ovogodišnje priznanje raspisan je prije nešto više od mjesec dana i podrazumijeva 50.000 kuna novčane nagrade. Kako doznaje Index, HDZ želi da upravo Alemka Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” dobije to priznanje. Predložio ju je 28. siječnja KBC Zagreb na čijem je čelu HDZ-ovac Ante Ćorušić.

Ćorušić je kao predsjednik HDZ-ovog odbora za zdravstvo i istaknuti član te stranke, u prijedlogu naveo da Markotić predlažu ravnateljstvo KBC-a Zagreb i on osobno te je priložio i životopis Markotić na 30-ak stranica. Uz KBC Zagreb, Markotić je predložio i Mjesni odbor Budenec kloji ima samo 330 stanovnika i nalazi na području Sesveta.

MARKOTIĆ POJASNILA IZJAVU O CIJEPLJENJU NOVINARA PREKO REDA: ‘To je krivo shvaćeno…’; Komentirala i majku: ‘Imala je pravo na to’

Sporni događaji

HDZ je navodno ozbiljan u namjeri da se Markotić proglasi Zagrepčankom godine i zbog toga je došlo do razmimoilaženja s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Kako doznaje Index, Bandić i njegovi ljudi smatraju da zbog posljednjih događaja Markotić nije najbolji izbor za nagradu koja je percipirana kao Bandićeva nagrada. Također, do sada je kandidatkinju s najviše izgleda za osvajanje nagrade predlagao Bandić.

Problem je što su se nakon podnesenog prijedloga dogodila dva ozbiljno kompromitirajuća događaja za Markotić. Jedan se odnosi na njeno sudjelovanje na masovnom okupljanju na misi pred katedralom gdje je govorila, a drugi je da je priznala da se njezina majka cijepila u Klinici u kojoj je ona ravnateljica. Pritom je iznijela optužbu da se netko od prisutnih novinara na presici cijepio preko veze, ali nije otkrila o kome je riječ.

BURNO NA PRESICI: Markotić: ‘Istina je, moja majka se cijepila u Klinici, a cijepio se i jedan novinar koji je na presici’; Ne želi reći tko

Za što se dodjeljuje nagrada?

Nagrada “Zagrepčanka godine” dodjeljuje se građankama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

Kriteriji za nagradu su izniman doprinos u praktičnom i teorijskom radu na afirmaciji žena u društvu (javnom, političkom, kulturnom i gospodarskom), posebno uspješno djelovanje na promociji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova u okviru ljudskih prava te senzibiliziranju javnosti za probleme koji su zapreka razvijanju solidarnosti i ravnopravnih odnosa spolova u svim segmentima života, te značajni rezultati u podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarskog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

NOVINAR ŠPANOVIĆ: ‘Cijepljeni preko reda pljunuli su lice onima koji se bore protiv epidemije’

Povratak na Net.hr