POMOĆ UMIROVLJENICIMA

ALADROVIĆ O COVID DODATKU: ‘Vidjet ćemo kakva su očekivanja. Uvest ćemo ga uspijemo li se dogovoriti oko dvije glavne stvari’

Napominje da su o toj temi prije dva tjedna započeli razgovore s udrugama umirovljenika i s Hrvatskom strankom umirovljenika

Ministar rada Josip Aladrović izjavio je kako je sastanak s umirovljeničkim udrugama o isplati tzv. covid dodatka najavljen za danas dodavši da će dodatak biti uveden ako se dogovore oko toga što je podnošljivo za državni proračun i što je prihvatljivo umirovljenicima.

Napominje da su o toj temi prije dva tjedna započeli razgovore s udrugama umirovljenika i s Hrvatskom strankom umirovljenika. Elementi usklađenja su nešto niži nego što je planirano, a za danas je najavljen sastanak s Maticom umirovljenika Hrvatske i Sindikatom umirovljenika Hrvatske.

STIŽE NAM DO 150 EURA COVID DODATKA? Vlada sprema novi paket pomoći: ‘Bliže se izbori, ima se, može se i ide se s kupovinom glasova’

“Vidjet ćemo koja su očekivanja, je li ta očekivanja moguće uklopiti u potencijal državnog proračuna. Moram odmah napomenuti da ona prva traženja koja su se odnosila na 1,1 milijardu kuna jednostavno nisu realna. Hrvatski proračun to u ovom trenutku ne može podnijeti. Predmet današnjeg razgovora bit će pronalazak optimalnog rješenja koje bi išlo na ruku i umirovljenicima i Ministarstvu financija, odnosno Vladi. Želim čuti očekivanja udruga”, rekao je Aladrović i dodao:

‘Moramo to dovesti u korelaciju’

“Tek nakon toga možemo ići s detaljnijim iznosima. Još uvijek je to otvoreno, ali moramo biti svjesni da usklađenje kao takvo nije bilo na razini očekivanja.”

Na upit znači li to da covid dodatak ide, ali da još nije utvrđen iznos, odgovorio je kako možda ide ako se dogovore. Potvrdio je i da postoji mogućnost da se ne dogovore s udrugama, ali i istaknuo da usklađenje mirovina, potencijal državnog proračuna i očekivanja umirovljenika moraju dovesti u korelaciju.

“To ćemo u daljnjim razgovorima sa svim udrugama pokušati dovesti u kontekst koji svima odgovara”, zaključio je.

Povratak na Net.hr