SPORNA LOKACIJA

AKTIVISTI PROTIV GRADONAČELNIKA BANDIĆA: Lokacijska dozvola za crkvu na Savici je nezakonita

Inicijativa ‘Čuvamo naš park’ reagirala je priopćenjem na zadnje izjave gradonačelnika Milana Bandića oko gradnje crkve na Trnjanskoj Savici.

Iz spomenute inicijative poručuju da je lokacijska dozvola, koju je izdao Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, proglašena nezakonitom.

PONIŠTENA LOKACIJSKA DOZVOLA ZA CRKVU NA SAVICI Bandić: ‘Gradit ćemo je 150 metara dalje’

Čak 18 nepravilnosti oko lokacijske dozvole

“Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je nije proglasilo lošom ili nedorađenom već – nezakonitom. Za poništenje su bile dovoljne samo tri nepravilnosti pa Ministarstvo nije ni razmatralo ostale, iako ih je u žalbama navedeno čak osamnaest. Gradonačelnik se niti jednom riječju nije osvrnuo na tu činjenicu već uporno ponavlja kako on već tri ili četiri mjeseca radi na pronalaženju druge lokacije. Takva izjava, kao i to što nikoga iz Gradskog ureda nikada nije pozvao na odgovornost, eksplicitno sugerira da je gradonačelnik znao da je lokacijska dozvola iz kolovoza 2016. nezakonita. Nadalje, ako je Gradonačelnik “radio na drugom rješenju”, zašto je Gradski ured uopće vodio postupak izdavanja lokacijske dozvole i tako oduzimao vrijeme i novac građanima, investitoru i djelatnicima Ministarstva koje je istu tu dozvolu poništilo”, pitaju se članovi inicijative ‘Čuvajmo naš park’ u priopćenju za javnost.

‘TU NEŠTO SMRDI I TU NEŠTO NE ŠTIMA’: Zastupnik gradske skupštine prijavio Bandića zbog gradnje crkve na Savici

Bandić manipulira javnost i uskraćuje informaciju

Podsjećaju da je gradonačelnik bandić nedavno izjavio kako do promjene lokacije za gradnju crkve nije došlo zbog poništenja te lokacijske dozvole za gradnju crkve u parku, već zbog toga što se tražilo najbolje rješenje.

“Sve navedeno nedvojbeno dokazuje kako Gradonačelnik uskraćuje informacije i manipulira javnost o cijelom postupku s ciljem da problem gradnje u parku na Savici uključi u svoju političku kampanju. Gradonačelnik ne govori istinu kada kaže da je uvijek tvrdio kako na Savici ima mjesta i za park i za crkvu. Naime, postoje brojni dokazi kako je uvijek govorio o prostoru parka, a ne o cijeloj Savici, kako to sada pokušava prezentirati javnosti”, poručuju aktivisti.

LJUTITI ZAGREPČANI: Grad izdao lokacijsku dozvolu za crkvu veličine Esplanade u kvartovskom parku!

“Nije mu uspjelo onda, neće ni sada!”

Po njihovom mišljenju, gradonačelnik Bandić opet sam određuje gdje će se nešto graditi i koja zemljišta će biti kupljena, iako odluku o tome donosi Gradska skupština.

“Opet on tvrdi kako će se mijenjati Generalni urbanistički plan iako nema nikakve ovlasti za taj postupak. I sve to opet bez stručne rasprave i konzultiranja stanovnika, odnosno korisnika prostora. Gradonačelnik populističkim i politikantskim izjavama svjesno manipulira javnost, a svojim izjavama čak je pokušao podijeliti i zavaditi stanovnike Savice. Poručujemo mu da su stanovnici Savice prepoznali i odbacili njegove manipulacije, jer je previše štete napravio svojim samovoljnim upravljanjem Gradom. Nije mu uspjelo onda, neće ni sada!

ZAGREPČANI NE ŽELE CRKVU U PARKU NA SAVICI! ‘Nema podjele građana, njih čak 77 posto ne podržava gradnju’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr