Aktivisti izigrali zabranu i štand držali u zraku!

23.4.2012.
12:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naime, Akcija mladih Zadar već dva dana na Narodnom trgu prikuplja potpise za raspisivanje referenduma o uvođenju prireza, iako nemaju rješenje Grada za korištenje tog dijela javne površine. Podsjetimo, od 1. travnja građanima Zadra se na iznos poreza na dohodak obračunava i prirez u iznosu od 12 posto.

Uputili žalbu, nisu dobili odgovor

Kako je rekao Ante Rubeša, predsjednik zadarskog ogranka Akcije mladih, tražili su dozvolu gradonačelnika za prikupljanje potpisa na Narodnom trgu u razdoblju od 15 dana.

"Prema zakonu, imamo pravo prikupljati potpise 15 dana, ali gradonačelnik nam je odobrio samo šest dana prikupljanja potpisa, i to ne na Narodnom trgu, kao što smo tražili, nego na Branimirovoj obali. Na našu pismenu žalbu nismo dobili odgovor. Zanima nas zašto mi ne možemo dobiti dopuštenje za Narodni trg kao što su mogle sve druge stranke i udruge građana", rekao je Rubeša za Zadarski list.

Držali štand u zraku, redar i policajci otišli

Iako nisu imali odobrenje za Narodni trg, članovi Akcije mladih ipak su u subotu počeli s prikupljanjem potpisa ispred Gradske lože. Ubrzo je došao komunalni redar i upozorio aktiviste da ne smiju tu biti bez rješenja Grada Zadra.

"Objasnili smo mu da smo poslali pismenu žalbu na koju nismo dobili odgovor, ali on je rekao da u to ne može ulaziti i da mu je samo važno to što nemamo rješenje. Otišao je i vratio se u pratnji policajaca. I oni su nam rekli da se moramo maknuti i mi smo se svaki put micali po pet metara po trgu. Na kraju smo se dosjetili da nam ne mogu ništa ako štand nije na podu Narodnog trga. Onda smo ga držali u zraku. Ubrzo nakon toga, redar i policajci su otišli", ispričao je Rubeša.

Aktivisti su prvog dana, kaže Rubeša, prikupili 1.000 potpisa, a nadaju se da će uspjeti prikupiti potrebnih 20 posto biračkog tijela, to jest oko 13.500 potpisa.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali