Kutina (opet) spremna pokazati kako se brani svoje

U četvrtak 10. siječnja u večernjim satima je ponovno aktiviran Stožer za obranu Petrokemije, jer, tvrde u toj kutinskoj kompaniji, Vlada poduzima sve što može ne bi li čim prije prodala barem dio vlasničkog udjela.

Danas.hr doznaje kako su odluku o aktiiviranju Stožera donijela tijela Samostalnog sindikata EKN-a Petrokemije, Sindikata DEMOS-HUS Petrokemije i Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije. O razlozima ponovnog aktiviranja Stožera hrvatsku će javnost izvijestiti vrlo iscrpno na konferencij za medije koju će održati sredinom slijedećeg tjedna.

“Jako je puno razloga koji su nas primorali na ponovno aktiviranje Stožera, a zajedničko im je to što Vlada RH poduzima sve što može ne bi li čim prije prodala barem dio vlasničkog udjela u Petrokemiji, baš kao i u mnogim drugim tvrtkama koje su još uvijek u državnom vlasništvu. Očito je da bez prodaje svega što nam je još preostalo ‘stručnjaci’ u Vladi nisu više u stanju održati državne financije i likvidnost u kakvom-takvom redu. Kao i pri prošlogodišnjem pokušaju privatizacije ni sada se ne obaziru na obaveze preuzete Sporazumom o načinu privatizacije Petrokemije.

Stožer će u narednim danima pomno pratiti sva događanja istodobno se pripremajući za aktivnosti kojima ćemo osigurati poštivanje zakona i sporazuma kad već to ne žele ili ne znaju oni kojima je to posao. Za to će nam biti potrebna potpora, prije svega radnika Petrokemije (iskazana i na prošlogodišnjem izjašnjavanju oprivatizaciji Petrokemije) kao i potpora građana ovoga grada i okolice. Još uvijek vjerujući da će razum ipak prevladati pozivamo sve radnike Petrokemije i sve građane grada Kutine i okolice da prate aktivnosti Stožera o kojima ćemo vas od slijedećeg tjedna kontinuirano izvještavati. Ukoliko se sami ne budemo borili za svoje interese budite uvjereni neće ni nitko drugi”, poručeno je iz Petrokemije.

Povratak na Net.hr