OGLASIO SE PREMIJER

PLENKOVIĆ O VATRENOJ KATAKLIZMI U DALMACIJI: ‘Ako treba iskoristit ćemo EU mehanizme obrane od požara’

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak navečer da se čini sve što je moguće da bi se spriječili veći razmjeri štete izazvani požarima u Dalmaciji, zahvalio svima koji gase požare, te najavio da ćemo, ako bude potrebno i ako tako procjene naše službe, iskoristiti mehanizme civilne zaštite i obrane od požara na europskoj razini.

Kazao je to u intervjuu što ga je dao Hrvatskoj radioteleviziji u povodu godine dana otkako obnaša dužnost predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), a objavljen je u Središnjem dnevniku HRT-a.

[VIDEO]: APOKALIPTIČNO STANJE, GORE ISTOČNI DIJELOVI SPLITA: Evakurani trgovački centri, vatrogasci spašavaju stanove!

Zahvalio vatrogascima, Hrvatskoj vojsci…

Plenković je izvijestio da je u stalnom kontaktu s ministrom obrane Damirom Krstičevićem i ministrom unuratnjih poslova Davorom Božinovićem koji, s članovima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, od ponedjeljka poslijepodne u Dalmaciji obilaze mjesta zaista katastrofalnih požara koji su zahvatili velika područja i prijete naseljenim mjestima. Dodao je kako je ministar Krstičević u raketnoj bazi u Žrnovnici.

“Činimo sve, uz veliku zahvalnost vatrogascima i svima koji pomažu, pripadnicima Hrvatske vojske koji su se uključili”, istaknuo je premijer. Dodao je kako se nastoje spriječiti veći razmjeri štete te je zahvalio pilotima kanadera koji lete u svakome trenutku kada im to dopuste vremenski uvjeti,
“Ako se požari nastave i ako bude potrebno, i ako tako procijene naše službe, naravno da ćemo iskoristiti kvalitetne odnose koje imamo s drugim zemljama i iskoristiti mehanizme civilne zaštite te obrane od požara na europskoj razini kako bi nam eventualno pritekle u pomoć druge zemlje kao što i mi znamo često pomoći drugima”, rekao je Plenković.

Povratak na Net.hr