Raspad na jugu

‘AKO JE TO ISTINA, JA VIŠE NISAM ČLANICA SDP-A’: U Splitu nemaju pojma o raspuštanju ogranka

Neslužbenu vijest da je Predsjedništvo SDP-a u subotu na zatvorenom sastanku u Crikvenici raspustilo splitski ogranak SDP-a zatekla je i veoma iznenadila splitske SDP-ovce, osobito zato što je odluka donesena na Dan Grada.

Dogradonačelnica Splita Aida Batarelo vijest o raspuštanju splitskog ogranka doznala je od novinara i ostala zatečena. Rekla je da nema pojma ni o čemu takvome jer je u protokolu s premijerom i ostalim gostima na ručku u Lori.

“To znači, ako je to istina, da ja u ovom trenutku više nisam članica SDP-a. Ako su slučajno raspustili tijela, ja to ne znam jer nemam nikakvih informacija osim ovoga što ste mi vi rekli”, izjavila je novinarima koji su tražili potvrdu i komentar vijesti koju je objavio portal Novoga lista i preuzeli drugi mediji.

RASPAD NA JUGU: Milanović raspustio splitski SDP, 500-tinjak ljudi izlazi iz stranke!

Neprovjerena informacija

“Znači da je članstvo tu, a da nisu članovi predsjedništva i gradskog odbora. Zaista moram vidjeti. Ne znam što se događa, a što se god dogodilo da dogodilo nije mi drago što je to na dan grada”, kazala je dogradonačelnica Batarelo.

O zbivanjima u splitkosm ogranku stranke danas bi se trebao oglasiti predsjednik SDP-a Zoran MilanovićFoto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Upitana može li se to shvatiti kao kazna za nepodupiranje, na nedavnim unutarstranačkim izborima, predsjednika stranke Zorana Milanovića već Zlatka Komadine, odgovorila da ne smatra to opomenom niti kaznom, već statutarnim pravom predsjednika.

SPLITSKI SDP UZ KOMADINU: Baldasar s ‘ekstremnim’ Milanovićem više ne komunicira

“Zaista mi je ovo prvi glas i od ovoga vam više ništa zaista ne mogu reći. Naravno da ću sada i ja provjeriti o čemu se točno radi”, rekla je za Hinu dogradonačelnica.

Pressica u 17 sati

Novi list je objavio u 15 sati neslužbenu informaciju da je Predsjedništvo SDP-a raspustilo tijela i organe gradske organizacije Split, a Glavnom odboru predložilo da se raspusti cjelokupno članstvo splitskoga ogranka, što bi, navodi se, značilo da 500-tinjak ljudi, zajedno s predsjednikom i gradonačelnikom Ivom Baldasarom, više nisu članovi stranke. Za povjerenika, koji ima zadatak ponovno učlanjivati u stranku, imenovan je Darko Parić, piše Novi list.

Za sada nema službene potvrde te vijesti, a predsjednik stranke najavio je izjavu za medije u Crikvenici u 17 sati.

Povratak na Net.hr