Ako Grabar Kitarović ne želi u Visoku, mora to jasno reći i mijenjat ćemo odluku

Saga i igrice oko preseljenja Ureda predsjenika se nastavljaju. Nakon oštrih ocjena pristiglih iz ureda novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te poruke da ‘nitko iz tima predsjednice neće sudjelovati u preseljenju bilo čega s Pantovčaka u Visoku dok se ne obavi primopredaja’, stižu nove informacije i iz Vlade.

Iz Vlade su, pišu 24 sata, poručili kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne mora seliti svoj ured ako ne želi. U tom slučaju, to mora jasno reći, a Vlada će onda promijeniti svoju odluku.

Podsjetimo, ured izabrane Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović poručio je u nedjelju kako će predsjednik Ivo Josipović biti odgovoran za ugrožavanje nacionalne sigurnosti i onemogućavanje demokratske primopredaje vlasti ako donese odluku o preseljenju Ureda predsjednika s Pantovčaka u rezidenciju u zagrebačkoj Visokoj ulici.

Vlada je na sjednici u četvrtak Uredu predsjednika na upravljanje dala rezidenciju u Visokoj ulici, u koju je preseljenje svoga ureda najavila izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a iz njenog Ureda naglašavaju da Vlada tom odlukom nije donijela odluku o preseljenju kao ni da nije odredila rok za preseljenje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr