AKADEMICIMA JE DOSTA, ČEKAJU VEĆ 10 GODINA: / Zaštićeni spomenik i bivši studentski dom u centru Zagreba postaje - hotel?

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

HAZU bi mogao bivši studentski dom na Trgu žrtava fašizma dati u zakup hotelijerima koji bi nekretninu prenamijenili u hotel

4.2.2020.
20:22
Zarko Basic/PIXSELL
Play logo

Zgrada na Trgu žrtava fašizma u kojoj je bio studentski dom "Ivan Meštrović" i studentska poliklinika gotovo deset godina zjapi prazna. No, to bi moglo trajati još kratko, jer je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, koja je vlasnik nekretnine, raspisala neobvezujući natječaj na koji se javilo 11 ponuđača. Među njima, većina ih želi tu zgradu adaptirati u hotel, javlja Novac.hr.

Predsjednik HAZU Velimir Neidhardt potvrdio je da je interes hotelijera za nekretninu iznimno velik. No, kaže da su se na natječaj javili i oni bi na toj adresi željeli napraviti polikliniku ili privatno sveučilište. Dodao je da bi uskoro trebao biti raspisan i obvezujući natječaj te da zasad ne mogu otkriti imena ponuđača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Nema dogovora s Ministarstvom

Neidhardt je otkrio da će objekt vrlo vjerojatno postati hotel. “Dugi niz godina vodimo pregovore s Ministarstvom znanosti sa željom da se ovdje presele... Očekujemo da se Ministarstvo očituje. Ako ne odluči, morat ćemo ići s drugim projektima. Mi ćemo to definitivno prelomiti u roku od mjesec-dva. Idemo u novu investiciju." Između Ministarstva i HAZU nije postignut nikakav dogovor i vjerojatno neće biti postignut uskoro.

HAZU u zakup nudi zgradu od četiri diletacije u atraktivnoj gradskoj zoni zaštićenog urbaniteta, koja je i sama zaštićeni spomenik graditeljske prijeratne baštine. Smještena je u zoni D javne namjene te, prije bilo kakve namjene zahtijeva temeljitu obnovu.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo