VIJEĆE MUDRACA

AKADEMICI, BIVŠI MINISTRI I PREMIJERI… Ovo je Plenkovićev savjetodavni tim koji će voditi Šeks

U HDZ-u su, s dolaskom Andreja Plenkovića na čelo stranke, odlučili aktivirati Savjetodavno vijeće. Riječ je o neformalnom stranačkom tijelu u kojem su naročito zaslužni i ugledniji članovi koji nisu u središnjim tijelima HDZ-a.

Kako piše tportal, u Savjetodavnom vijeću posebno će se angažirati Vladimir Šeks, koji će biti predložen i za pročelnika tog tijela.

Raspravljat će o najvažnijim temama

“Savjetodavno vijeće HDZ-a je savjetodavno tijelo Predsjedništva HDZ-a. Vijeće raspravlja o najvažnijim temama za državu i stanje stranke. To vijeće samostalno ili prema prijedlogu predsjednika HDZ-a, Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora utvrđuje temu za raspravu u djelokrugu Vijeća. Svi prijedlozi i inicijative vijeća u pitanjima gdje je zauzelo stav su savjetodavnog karaktera i upućuju se Predsjedništvu’, kazao je Šeks.

PRVI POTEZI NOVOG ŠEFA HDZ-a: Plenković postavio svoje ljude na čelo stranke, vraća se i Vladimir Šeks!

Bivši dužnosnici na okupu

On je otkrio i imena predloženih članova tog vijeća. To su: aktualna zamjenica ministra vanjskih poslova Zdravka Bušić, akademici Mirko ZelićDubravko Jelčić i Franjo Tomić, demograf Stjepan Šterc, umirovljeni general Krešimir Ćosić, bivši premijeri Franjo Gregurić i Nikica Valentić, bivši ministri financija Borislav Škegro i Zoran Jašić, bivši potpredsjednik Vlade i ministar pravosuđa Milan Ramljak, bivša potpredsjednica Vlade i ministrica za europske integracije Ljerka Mintas Hodak, bivši ministar informiranja i veleposlanik u Francuskoj Branko Salaj, bivši državni tajnik za osnovno obrazovanje i veliki meštar družbe Braća hrvatskog zmaja Nevio Šetić, bivši ministar prostornog uređenja i graditeljstva Marko Širac, predsjednik Društva hrvatskih književnika Božidar Petrač, bivša ministrica obrazovanja Ljilja Vokić, predsjednik Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Ante Nazor te bivši veleposlanik u Francuskoj Neven Šimac.

ŠTO SPREMA STARI HADEZEOVAC ŠEKS? ‘Vidjet ćete vrlo brzo da sam još u aktivnoj politici’

Povratak na Net.hr