BITKA NA NERETVI, 2. DIO

‘AJDE, DADO, BUDI MUŠKO I SUOČI SE SA MNOM’: Bitka Mostove Ujdur i HDZ-ovca poprimila divovske razmjere

Sljedeće nedjelje održat će se drugi krug lokalnih izbora u općinama, gradovima i županijama gdje u prvom krugu nisu izabrani načelnici, gradonačelnici i župani.

Pažnja javnosti ponajviše će biti usmjerena prema Zagrebu i Splitu, gdje se očekuje najneizvjesnija borba za gradonačelnička mjesta, ali isto tako i prema Metkoviću.

DRAMATIČNA BORBA U METKOVIĆU: Kandidatkinja Mosta dobila 182 glasa više od HDZ-ovog, oboje idu u drugi krug

Divovska borba mostovke i hadezeovca

Da iz tog malog grada na jugu Hrvatske nije potekao Most i da nedavno nije došlo do raspada vladajuće koalicije HDZ-a i Mosta na nacionalnoj razini, vjerojatno ni interes za tamošnji drugi krug ne bi bio velik. Ovako je tamošnja bitka aktualne gradonačelnice Katarine Ujdur iz Mosta i HDZ-ovog kandidata Dalibora Milana poprimila divovske razmjere.

U prvom krugu Ujdur je dobila 182 glasa više od Milana, što dovoljno govori o neizvjesnoj borbi. K tomu, situaciju je dodatno zaoštrio Stipo Gabrić Jambo koji je otpavši u prvom krugu utrke za gradonačelnika, a zbog otvorenog rata s Mostom, najavio da će svoje birače u drugom krugu pozvati da glasaju za HDZ-ovog kandidata.

Ujdur se, pak, obratila svome protukandidatu putem Facebooka pozivajući ga na sučeljavanje, ali bez Jambove nazočnosti. Prenosimo njezinu poruku Milanu, kojeg je pozvala da “bude muško” i sučeli se s njom bez svoga “mentora Jambe”.

JAMBO ODVAGNUO IZMEĐU MOSTA I HDZ-A: Evo koga je odlučio podržati u drugom krugu izbora u Metkoviću

 “Očito je da je Jambo tvoj partner”

“Dragi Dado, jedina koja je vodila pozitivnu kampanju na ovim izborima sam ja. Putem Facebooka smo predstavili realizirane projekte, građanima smo podijelili brošuru sa svim projektima i konkurencijom se nismo bavili. Ti koji si najavio pozitivnu kampanju, u koju si ušao sa sloganom “Iskreno bez podijela” se baviš isključivo i jedino blaćenjem Mosta”, kazala je Ujdur dodavpi da je vrhunac njegove negativne kampanje bio 17. svibnja kada je rekao da će grad biti u gorem stanju 2017. nego što je bio 2013. kada ga je Most preuzeo pod upravljanje.

“Time je postalo očito da je Jambo tvoj partner i da zajednički namjeravate preuzeti vlast u gradu. Dok se s jedne strane očituješ o smiješnoj situaciji domaćica, koja apsolutno nema nikakve veze s vodstvom Mosta, uporno i ustrajno šutiš o kriminalnim radnjama gospodina Gabrića iz devedesetih godina. A da stvar bude gora, za Jambinu si potporu rekao da je dobrodošla. I onda imaš obraza pozvati nas putem Facebook statusa, koji su ti drugi dali i na pisali, na suradnju. Kada postanem gradonačelnica nakon drugog kruga izbora, u koji ulazim s većim brojem glasova, surađivat ću sa svima onima kojima je dobrobit grada u srcu, a na kriminal i kriminalne radnje nikada neću pristati. Ovim putem te pozivam još jednom da se suočiš, kažeš i objasniš građanima ovog grada što misliš o Jambi i njegovom načinu vođenja grada. Ajde Dado, budi muško i suoči se sa mnom”, poručila je Ujdur Milanu.

BITKA NA NERETVI I BORBA ZA GRAD: Politički analitičar za Net.hr o izborima na jugu Hrvatske i zašto će oni biti najneizvjesniji do sada

 

Povratak na Net.hr