'SANADER JE MALA BEBA ZA PLENKOVIĆA' / Ahmetović tvrdi da je afera Ina puno veća. Ključ je u bivšem ministru? 'Kad on propjeva, premijer je bivši'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Mirela Ahmetović izjavila je kako bi bilo zanimljivo čuti što o svemu ima za reći bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić

6.9.2022.
13:18
Patrik Macek/Pixsell
Play logo

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović gostovala je na N1 televiziji te se osvrnula na ujedinjenju akciju oporbe povodom pljačke u Ini.

"Zanimljivo je da se u javnosti provlači teza da kad oporba radi ovakve akcije, onda kažu da zašto to čine, ionako HDZ drži čvrstu većinu u Saboru, a ako ne čini takve akcije, onda oporba ništa ne radi. Ako se cijela oporba ujedini, i lijeva i desna, onda nije prirodno da surađuju, ideološki su različiti, a ako pak nisu okupljeni onda ih se optužuje da im je važnija ideologija", rekla je Ahmetović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uspjeli smo u svom naumu da javno raspravljamo o nikad viđenoj pljački u Ini u režiji HDZ-a, iako Jandroković nije htio sazvati izvanrednu sjednicu Sabora. Za njega to nije izvanredan događaj. Čak ih i razumijem, HDZ-ovcima ovakvi događaji nisu izvanredni, oni su možda i na puno više navikli", istaknula je Ahmetović.

Image
POVIJESNI DAN /

'Cilj je smaknuće HDZ-a': Oporba pokrenula akciju nakon afere Ina: 'HDZ je žohar, on je štakor koji jede živo tkivo Hrvatske'

Image
POVIJESNI DAN /

'Cilj je smaknuće HDZ-a': Oporba pokrenula akciju nakon afere Ina: 'HDZ je žohar, on je štakor koji jede živo tkivo Hrvatske'

'Bit ću zadovoljna da me Plenković zove šušom'

Premijer Andrej Plenković rekao je kako imaju nultu stopu tolerancije na korupciju te da je riječ o pojedincima i da su ovakvi događaji dokaz da pravna država funkcionira.

"Što drugo možete očekivati od Andreja Plenkovića i njegova HDZ-a? Kad se dogode takve stvari, onda ne ostaje ništa drugo nego širiti propagandu. Toliko izlizano da je sad kreativniji, da nas koji ukazujemo na razmjere pljačke naziva šušama. Činjenica je da je Sanader mala beba za Plenkovića i to pokazuje i ova pljačka", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ću vrlo zadovoljna da me Plenković smatra šušom koja će mu prišiti i pljačku Ine i drugih javnih poduzeća, a tu ću posebno napomenuti i HEP, Hrvatske šume, Hrvatske vode, a za sve to postoje jasni dokazi", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ahmetović dodaje da je "HDZ na sve pozicije u državi s koje se može imati pristup javnom novcu postavio isključivo članove HDZ-a."

'Što će reći Ćorić?'

Također navodi da je predvidjela da su "tadašnji ministar Ćorić i Plenković u službi provođenja energetske strategije Mađarske". Osvrnula se i na aktualnog ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Flipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Filipović je svojih pet mjeseci u Nadzornom odboru Ine predstavljao kao ključnu referencu za postati ministrom, a onda se ograđuje da ništa nije znao oko pljačke, a njegova stručnost se i veže uz funkcioniranje nadzornog odbora i suradnju s revizijom. Danas sam sebe demantira", kazala je, dodajući da je Filipović "nedovoljno kapacitiran da vodi taj resor".

Kaže da bi bilo zanimljivo čuti što o svemu ima za reći Ćorić. "Kad on propjeva, onda je Andrej Plenković bivši. Vjerujem da je i njegova pozicija viceguvernera zaslužena ne jer je činio dobro građanima nego jer je činio svako dobro Andreju Plenkoviću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo