RAMLJAKOV ZAHTJEV

AGROKOR TUŽIO TODORIĆE I BIVŠEG GLAVNOG FINANCIJAŠA KONCERNA! Samo 10 dana prije dolaska nove Uprave potpisan je štetni aneks…

Izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, podnio je Trgovačkom sudu u Zagrebu tužbene zahtjeve za pobijanje aneksa ugovora o radu trojice članova bivše Uprave Agrokora – Ivice Todorića, Ante Todorića i Ivana Crnjca (bivšeg člana Agrokorove uprave i izvršnog potpredsjednika za financije, strategiju i tržišta kapitala) – zbog potencijalnog štetnog utjecaja ovih aneksa na buduće poslovanje kompanije.

Sporni aneks br. 5 ugovora o radu spomenutih menadžera potpisan je 31. ožujka 2017., deset dana prije otvaranja procesa izvanredne uprave u Agrokoru, a potencijalna realizacija prava koja iz njega proizlaze nanijela bi kompaniji veliku materijalnu štetu, objašnjavaju u Agrokoru.

Agrokor neće plaćati njihove pogreške

‘Ovim aneksom ugovoreno je da će Agrokor snositi svu štetu koja bi bivšim članovima Uprave mogla nastati zbog eventualnih sudskih, upravnih, arbitražnih i drugih postupaka usmjerenih prema njima zbog radnji i/ili propuštanja koje su oni kao menadžeri činili u svojstvu članova Uprave Agrokora’, priopćio je Agrokor.

Prema aneksu, Agrokor bi također trebao snositi sve troškove zastupanja bivših članova Uprave, pod čime se podrazumijevaju troškovi odvjetnika, pravne zaštite i stručnih savjetnika, kao i putni i drugi troškovi koji bi nastali u svezi takvih postupaka, sve dok se pravomoćnom odlukom ne utvrdi da su postupali protivno obvezi o načinu vođenja poslova, i to bez obzira na činjenicu i način prestanka važenja ugovora o radu.

Bez dodatnih troškova za kompaniju

‘Otvaranjem postupka izvanredne uprave nad Agrokorom dana 10. travnja ove godine svim članovima bivše Uprave Agrokora d.d. prestao je mandat, a prestankom mandata navedenoj trojici članova Uprave prestao je i radni odnos, bez dodatnih troškova za kompaniju. Osim Ivice Todorića, Ante Todorića i Ivana Crnjca, niti jedan drugi član Uprave niti Nadzornog odbora Agrokora nije u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave imao važeći aneks opisanog sadržaja.

Svi drugi članovi Uprave i Nadzornog odbora, s izuzetkom bivšeg predsjednika NO-a Ivana Todorića, potpisali su sporazumni raskid s kompanijom odrekavši se pritom materijalnih prava koja im pripadaju iz ugovora o radu. Ivanu Todoriću ugovor o radu raskinut je jednostrano’, priopćio je Agrokor.

Povratak na Net.hr