A1 KAŽE DA JE UNITED MEDIA NEPOŠTENA: / Za N1 i Sport Klub su nas tražili 28 posto više novca

Na A1 TV platformi se i dalje emitiraju kanali s najgledanijim informativnim sadržajima kao što su HRT1, Nova TV, RTL, HRT4 i Al Jazeera Balkans

15.3.2021.
19:57

Gledatelji koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. ožujka neće moći gledati kanale United Media – N1 i Sport Klub, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku suradnje.

Naime, iz United Medije tvrde da su ponudili identične uvjete kao i ranije te su A1 prozvali da laže, no iz A1 su poručili kako im je za N1 i dva kanala Sport Kluba postavljena 28 posto viša cijena od one koju su dosad plaćali.

"S obzirom na ekonomski nerealne i nepovoljne uvjete za produženje ugovora, A1 Hrvatska donijela je odluku o zamjeni kanala United Media Grupe s Arena Sport kanalima, koji nude znatno atraktivniji sportski sadržaj u odnosu na Sport Klub. Uvjeti pod kojima su ponuđeni TV kanali United Media Grupe bili su potpuno neprihvatljivi jer su zadržali istu cijenu unatoč gubitku značajnog dijela atraktivnog sadržaja poput španjolske nogometne lige.

Nepoštena poslovna praksa United Media Grupe

Napominjemo da je A1 zatražio zasebnu ponudu za kanale N1, SK1 i SK3. Vlasnik je za ta 3 kanala postavio 28 % veću cijenu od iznosa koji A1 trenutačno plaća za emitiranje ukupno 15 kanala United Media Grupe, među kojima je svih 6 SK kanala i N1, što svjedoči o nepoštenoj poslovnoj praksi United Media Grupe.

Prihvaćanjem takvih uvjeta, pružanje TV usluge našim korisnicima više ne bi bilo moguće pod jednako povoljnim uvjetima. Na A1 TV platformi se i dalje emitiraju kanali s najgledanijim informativnim sadržajima kao što su HRT1, Nova TV, RTL, HRT4 i Al Jazeera Balkans", poručili su iz A1 za Index.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali