Nestali se moraju naći

A PRIČALO SE O SMJENI… ‘Specijalci’ stali uz Klemma i podržali suradnju sa srpskim veteranima

Iako se nagađalo kako je će na izvanrednoj sjednici središnji odbor Udruge specijalne policije smjeniti čelnog čovjeka udruge Josipa Klemma, Udruga je dala punu potporu njegovoj inicijativi suradnje hrvatskih sa srpskim veteranima, u potrazi za nestalima.

“Predsjednik udruge Josip Klemm nije nijednu odluku donio na svoju inicijativu, bez odobrenja Središnjeg odbora. Ovom izjavom dajemo punu potporu Josipu Klemmu. Za mnoge je Domovinski rat završio, međutim Udruga specijalne policije neće odustati dok god posljednja obitelj neće imati mjesto gdje će moći zapaliti svijeću svojim najmilijima”, kazao je Ante Blažević, predsjednik Središnjeg odobora prenosi N1.

RATNI VETERANI KLEMM I MILOŠEVIĆ UŽIVO PRED TV-KAMERAMA: ‘Ne znam zašto sam uopće bio u ratu’

Rekao je i kako očekuje da državne institucije preuzmu organizaciju ako do susreta sa srpskim veteranima dođe, a Udruga će to podržati.

A neke udruge za to dobgivaju novac…

Osvrnuo se i na druge udruge koje traže nestale.

“Imamo nažalost takozvane nevladine udruge koje primaju veliki novac za traženje ostatke branitelja, ali s malim ili nikakvim rezultatima. Očekujemo i tražimo od nove Vlade da im u skladu s mogućnostima jedan od glavnih ciljeva bude pronalazak ostataka hrvatskih branitelja jer nažalost svakim danom sve više roditelja umire, a da ne zna gdje su im završili najmiliji.” ističe Blažević

Svoju je pomoć u traženju nestalih branitelja Udruga ponudila i ministru Tomi Medvedu. Kažu da mnoge organizacije za to dobivaju novac, a oni se nude besplatno.

 

Povratak na Net.hr