KONTROVERZNI GLUMAC

SRAMOTNA SNIMKA: Socijalna služba prijavila Božidara Alića policiji jer je sina nagovarao da govori ‘Za dom spremni’

Centar za socijalnu skrb (CSS) u zagrebačkom Trnju prijavio je glumca Božidara Alića policiji, izjavila je prekjučer odvjetnica Lina Budak na ročištu u sudskome sporu u kojemu Alić tuži Srpsko narodno vijeće (SNV), nakladnika tjednika Novosti, gdje je objavljen komentar Viktora Ivančića na snimku Alića koji svojega sinčića nagovara da govori “Za dom spremni”.

U siječnju ove godine, Alić je na Facebooku objavio snimku na kojoj njegov mali sinčić, na nagovor oca, nekoliko puta izgovara ustaški pozdrav »Za dom spremni«.

Početkom veljače, Viktor Ivančić u Novostima je objavio komentar »Kinder ustaše«, razlažući društveni ambijent zbog kojeg se »Božidar Alić ne stidi kada svoj pedagoški pothvat – ustaško iživljavanje nad sinom – sprema u digitalni paket i šalje na uvid blagonaklonoj javnosti«. Od tog je Ivančićeva teksta glumca i samoproglašenog ustašu zaboljela duša, pa je SNV, nakladnika Novosti, tužio sudu, prenosi Novi list

ISKORIŠTAVANJE DJECE? Pravobraniteljica žestoko osudila snimku Alićevog sina s ustaškim pozdravom

Centar proslijedio slučaj policiji

U petak je održano ročište na kojemu je odvjetnica SNV-a Lina Budak kazala kako je u četvrtak” dobila obavijest Centra za socijalnu skrb Trnje” da su se Alić i njegova supruga odazvali pozivu na razgovor koji im je taj centar poslao zbog objavljivanja spomenute snimke.

No supružnici su zahtijevali da razgovor snimaju, što su službenici centra odbili, pozivajući se na Zakon o tajnosti podataka. Tada su supružnici Alić odbili razgovarati, a CSS Trnje je dokumentaciju “proslijedio 8. Policijskoj postaji Zagreb na daljnje postupanje”.

Alićeva odvjetnica Tereza Tea Krešić na ročištu je zatražila da suđenje zatvori za javnost, “jer se na njemu raspravlja o intimnim stvarima malodobnog djeteta i tužitelja”. Odvjetnica Budak tome se usprotivila, navodeći da je tužitelj, Alić, sam javno objavio sporni snimak, izvještava Novi list.

Osam dana da pismeno obrazloži zahtjev

Usprkos protivljenju odvjetnice SNV-a, sutkinja Galić dala je Alićevoj odvjetnici osam dana da pismeno obrazloži zahtjev za izuzećem javnosti, a suđenje će biti nastavljeno kad ona odluči o zahtjevu.

Doznaje se i da je Odjel za mladež Općinskoga državnog odvjetništva u Zagrebu u veljači ove godine pokrenuo spis o slučaju, ali i da ga je 29. travnja arhivirao, odbivši odvjetnicima dati informaciju što taj predmet sadrži. Odvjetnica Lina Budak smatra da je Alić objavom te snimke počinio nekoliko kaznenih djela na štetu vlastitoga sina.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr