I ZA TO KRIVE PROŠLU VLADU...

A DJECA NEKA ČEKAJU… Most će ‘provjeriti odluke o ukidanju invalidnine mališanima s Downom’

Ines Strenja-Linić, Mostova saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, rekla je kako će poduzeti sve potrebne mjere i provesti detaljnu provjeru kako bi se doznalo u koliko slučajeva je donesena prvostupanjska odluka o ukidanju invalidnine djeci s Downovim sindromom, priopćio je danas Most.

https://net.hr/danas/hrvatska/drzavni-apsurdi-i-bezosjecajnost-curici-s-downovim-sindromom-ukinuli-invalidninu-jer-su-utvrdili-da-se-izlijecila/

Time je reagirala na informacije da novo jedinstveno tijelo vještačenja djeci masovno ukida invalidnine od 1250 kuna.  Osim udruga i roditelja zbog toga su Most i ostali vladajuće prozvani i u Saboru.

https://net.hr/danas/hrvatska/sincic-se-obrusio-na-petrova-nije-moralno-govoriti-o-smjeni-karamarka-a-moralno-je-prevariti-narod-i-sve-rasprodati-lazove/

Koncept Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja, donesen od strane prošle Vlade, činio se dobrim, ali je razočarao u praksi i sada trenutno u Republici Hrvatskoj postoji 37 000 osoba koja moraju čekati kako bi ostvarila svoja prava. Veliki problem predstavlja nedostatak stručnjaka, jer vještaci koji su ranije procjenjivali invalidnosti i preglede osoba prije umirovljenja, sada obavljaju preglede djece što je potpuno neprimjereno, stoji u priopćenju Mosta.

Sve ću osobno ispitati

„Osobno ću provjeriti u koliko slučajeva je donesena prvostupanjska odluka koja je rezultat nepripremljenog Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja prošle Vlade. Posve je nedopustivo da zbog loše provedbe zakona pate oni najugroženiji – naša djeca. Most nezavisnih lista u intenzivnom je kontaktu s nadležnim ministarstvima od kojih tražimo da se svako negativno rješenje odmah ispita te da se djeci s Downovim sindromom odobri prijeko potrebna invalidnina. Uvijek ćemo se zalagati za ranjive društvene skupine i biti njihov glas u Saboru i javnosti. “ poručila je Mostova zastupnica Ines Strenja-Linić.

 

Povratak na Net.hr