NEZABILJEŽEN INCIDENT

4 HRVATA PROTJERANA IZ NATO-ove MISIJE: U incidentu s alkoholom sudjelovao i vojni kapelan

Iz MORH-a potvrdili pokretanje stegovnog postupka.

Prije nešto više od mjesec dana u medijima se pojavila informacija o pokretanju stegovnog postupka protiv pripadnika Vojne policije, koji se nalazio u NATO-ovoj misiji u Poljskoj, a koji je zbog pada na alkotestu vraćen u Hrvatsku.

Prema najnovijim spoznajama u tom incidentu s alkoholom nije sudjelovao samo jedan hrvatski vojnik već njih četvorica od kojih su trojica vojnika te jedan vojni kapelan, član Vojnog ordinarijata, piše Jutranji list.

Iz MORHA potvrdili navode

Iz MORH-a su potvrdili ovu informaciju kazavši kako su pripadnici OS-a RH vraćeni u Hrvatsku 23. listopada 2017., a vojni kapelan 9. studenoga 2017., sukladno zapovijedi načelnika Glavnog stožera OS RH i Odluci vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj.

‘Zbog povrede vojne stege protiv navedenih pokrenut je stegovni postupak’, prioćeno je.

Kako doznaje Jutarnji list, cijeli incident se dogodio samo nekoliko dana nakon što je hrvatski kontingent sredinom listopada stigao u Poljsku. Iz Ministarstva obrane potvrdili su da su u Poljsku upućena trojica novih vojnika, kao i novi vojni kapelan koji su zamijenili veselu četvorku.

Vojni kapelan koji je povučen iz Poljske u tri je navrata kao dušobrižnik dosad bio u inozemnim misijama: dva puta u Afganistanu te na Kosovu.

Do sada ovakav slučaj nije zabilježen.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr