ONI ZNAJU KAMO IĆI / Životinje okupirale Ministarstvo poljoprivrede: Iza klime u dvorani za sastanke smjestila su se - 33 šišmiša

Jedna ženka je prevezena u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a ostali su pušteni u prirodu na Bundeku

14.9.2021.
22:43
Ilustracija: Maja Santosi/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u utorak dopodne izišla je na intervenciju u Ministarstvo poljoprivrede te zbrinula koloniju šišmiša koje su djelatnici ministarstva primijetili iza klima uređaja u dvorani za sastanke.

"Djelatnici Ministarstva primijetili su šišmiše iza klima uređaja u dvorani za sastanke te o tome obavijestili Hrvatsku agenciju za okoliš i prirodu. HAOP je u pomoć pozvao hvatače iz Skloništa u Dumovcu", priopćeno je iz Dumovca - Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Kažu kako je hvatače iznenadila činjenica da ih je iza klima uređaja dočekala cijela kolonija šišmiša. Većinu šišmiša su brzo nježno smjestili u kutiju, no neki su se razletjeli po prostoriji. Pritom su se vješali za spušteni strop, rasvjetu i ventilaciju. Kad su svi šišmiši ulovljeni, prebrojani su. U kutiji su bila 33 šišmiša.

Jedna je ženkica djelovala sumnjivo, pa je prevezena u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a hvatači su ostale šišmiše na Bundeku pustili u prirodu. Šišmiši, jedini leteći sisavci, u Hrvatskoj su zakonom zaštićeni.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali