3.000 osoba starije dobi ostaje bez pomoći, 226 ljudi bez posla

Program Pomoć u kući starijim osobama, koji se u Vukovarsko-srijemskoj županiji provodi od 2003.

30.4.2014.
17:14
VOYO logo

"S današnjim danom Program se prekida te 3000 korisnika u našoj županiji ostaje bez usluga, a 226 osoba zaposlenih u Programu ostaju bez posla. Zakon o socijalnoj skrbi stupio je na snagu 1. siječnja 2014. godine te je istim predviđen novi redefinirani oblik provođenja programa u drugačijem obliku s redefiniranim pravima na socijalnu uslugu Pomoć u kući", navodi se.

Dodaje se kako su dosadašnji provoditelji Programa morali do današnjeg dana ishoditi licenciju sukladno Pravilniku o ispunjavanju minimalnih uvjeta za pružanje socijalnih usluga i upisa u Upisnik - evidenciju ustanova socijalne skrbi, što je i učinilo 15 provoditelja s područja Vukovarsko-srijemske županije te su upisani u Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, s obzirom na to da "svoj dio posla nisu odradili Centri za socijalnu skrb koji moraju korisnicima usluga pomoći u kući izdati rješenja", a za što im je, kako se navodi, potrebno najmanje mjesec dana, došlo je do prekida provedbe Programa "Pomoć u kući", pojašnjavaju iz ureda župana ističući kako je Županija tražila produljenje Ugovora o suradnji za provedbu Programa od Ministarstva socijalne politike i mladih, ali joj nije odobren.

"Na ovaj način nije osiguran kontinuitet provođenja programa „Pomoći u kući“ te 30. travnja 2014. godine korisnici ostaju bez usluga, a zaposlenici Programa na ulici", stoji u priopćenju iz ureda vukovarsko-srijemskog župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo