NEKADAŠNJE PREDGRAĐE

GRAD 20 MINUTA OD ZAGREBA: Nezaposlenost je svega 4,6 posto, a prosječna starost 35 godina

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te izaslanik predsjednika Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, danas su sudjelovali na proslavi 22. obljetnice Zaprešića, grada koji je u dvadeset godina udvostručio broj stanovnika i nezaposlenost sveo na svega 4,6 posto.

Predsjednik Sabora Jandroković i izaslanik predsjednika Vlade Božinović položili su vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Zaprešiću, nakon čega su nazočili svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Pučkom otvorenom učilištu u Zaprešiću.

Čestitajući građanima 22. rođendan grada, Jandroković je rekao da svi žitelji mogu biti ponosni na rezultate kad su u pitanju zapošljavanje sa stopom nezaposlenosti od svega 4,6 posto i obrazovanje jer Zaprešić ima najvišu obrazovnu strukturu u Zagrebačkoj županiji, a vjerojatno je i u cijeloj državi pri samom vrhu.

Najvažnije je, dodao je Jandroković, da je to grad koji je u dvadeset godina udvostručio broj stanovnika i ima dobnu strukturu od 35 godina.

Božinović je rekao da je Zaprešić siguran grad kao što je i hrvatska sigurna država jer da nije tome tako ne bi ovog ljeta u Hrvatskoj bilo više od 15 milijuna stranih gostiju. Grad funkcionira u svim segmentima, i sigurno se radi o jednom od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj koji bi svojim primjerom mogao poslužiti ostalim sredinama, rekao je Božinović.

 

Povratak na Net.hr