Duhovit komentar

1.000 EURA ZA SVAKU BEBU: Šprajc objasnio kako će Karamarkova mjera Hrvatsku pretvoriti u zemlju bogatih

Zoran Šprajc, voditelj RTL-ovog Direkta,  opet je gledatelje nasmijao svojim duhovitim komentarom dnevno-političkih tema. ‘Protumačio’ je što će se dogoditi kad se počene dijeliti po 1.000 eura za svaku novorođenu bebu.

Potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je da će po 1.000 eura dobiti “oni koji to zasluže” . Šprajc je tu “vrlo logičnu izjavu” pojasnio gledateljima.

“Naime, ukoliko će se poticaji davati samo bogatima, oni će roditi još bogate djece, dok će siromašni, uskraćeni za poticaje, odustati od razmnožavanja . Na taj će način s tisuću eura po osobi Tomislav Karamarko bez previše truda riješiti pitanje lošeg standarda hrvatskih građana. Hrvatska će postati zemlja bogatih!”, komentirao je u svom stilu Karamarko.

Dodatno objašnjenje

Ovu temu Šprajc je komentirao i na RTL-ovoj web stranici:

“Izjava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka o reformi koju će osjetiti oni koji su to zaslužili aktivirala je ekspertne timove na društvenim mrežama. Oni cijeli dan pokušavaju proniknuti u značenje rečenice da će tisuću eura dobiti oni koji su to “zaslužili, a ne potrebiti i siromašni”.

Tko se trudio, a kom’ se omaklo?

Došlo se do svakakvih teorija – jedni tvrde da je Karamarko mislio na zasluge u bračnoj postelji, dakle, tko se više trudio dobit će, a onaj kom’ se omaklo neće, do teorija vezanih uz političke zasluge.

No, nama se čini najrazumnija teorija po kojoj Karamarko rekao baš to što je rekao. Poticaj od 1000 eura neće dobivati potrebiti i siromašni nego samo bogati. Jer to jedino ima logike.

Naime, ako potičemo samo bogate da rađaju više djece, imat ćemo više bogate djece, a ako poticaje oduzmemo siromašnima, siromašni će onda rađati manje siromašne djece. Na kraju, tim jednostavnim, a zapravo genijalnim planom potpuno će nestati siromaštvo i u Hrvatskoj će živjeti samo bogati ljudi. I sve to za samo 1.000 eura.

Ima doduše i onih koji tvrde da je Karamarko napravio gaf i da se samo nespretno izrazio, ali teško je povjerovati da predsjednik HDZ-a griješi i da radi gafove, ako ćemo sad sumnjati i u njegove riječi, što nam je onda još ostalo”.

ZORAN ŠPRAJC OPET U SRIDU: ‘O hrvatskim ovcama i hrvatskoj državnoj banci. Mee…’

ČEŠKANJE TESTISA: Ovo bi mogao biti povod Šprajcovoj odjavi koja je iznenadila gledatelje

ZORAN ŠPRAJC ŠOKIRAO ODJAVOM EMISIJE: “Tu i tamo se počešite po testisima…”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr