Sudbina i dalje neizvjesna

HRVATSKA STREPI, ALI NADE IMA: ‘Da se dogodilo ono najgore, oni bi već to i objavili’

Potraga za otetim Tomislavom Salopekom još traje te egipatske vlasti intenzivno rade na tom slučaju.

“To se vidi i osjeti ovdje u Kairu. U njihovim zgradama cijele noći gori svjetlo, a u potragu su uključeni i pripadnici zapadnih obavještajnih zajednica koje su rezidenti u Egiptu. Koliko mogu, pomažu i zapadni saveznici satelitskim snimkama, pokušavaju se pratiti suspektne komunikacije, ali sve skupa još ne daje nikakve konkretne rezultate” piše 24sata.hr

Reporter 24sata koji je u Egpitu ističe i kako, “da se dogodilo ono najgore, oni bi to objavili i time se pohvalili”. Naglašava kako ne treba sumnjati u profesionalnost egipatskih službi, no napominje kako među pripadnicima IS-a ima puno onih koji su nekada bili dio sustava.

Prije se pisalo kako su otmičari tražili nerealnu otkupninu, a analitičar dr. sci. Vlatko Cvrtila ističe kako bi pregovori mogli trajati mjesecima

Sudbina Tomislava Salopeka i dalje je neizvjesna

Sudbina Tomislava Salopeka kojeg su 22. srpnja nedaleko od Kaira oteli teroristi Pokrajine Sinaj, egipatskog ogranka IS-a, i dalje je neizvjesna.

Islamistički militanti objavili su  snimku na kojoj Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca s nožem u ruci i čita s lista papira da će ga otmičari smaknuti u roku od 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi uhićene muslimanke. Rok je prošao i nakon toga otmičari se nisu oglasili.

Na napade islamista Egipat odgovara odlučno,  a u spas Tomislava Salopeka uključene su strane agenije.

Povratak na Net.hr