Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Hrskavo pečeno pile 
s aromatičnim biljem

POTREBNO JE…
1 pile
4 rozih krumpira srednje veličine

2 mrkve, očišćene i narezane
3 žlice nasjec
kanoga svježeg ružmarina i majčine dušice
1 veliki luk, oljušten i narezan na četvrtine

TREBAT ĆE VAM I…
1 žličica soli
1 žlica ekstradjevičanskoga 
maslinova ulja
sol i papar po ukusu

NAČIN PRIPREME
1. Večer prije pile začinite; pazite da ga dobro posolite iznutra i ispod kože. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Pile premažite polovinom maslinova ulja, pa ga zatim dobro natrljajte izvana i iznutra s 2 žlice začinskog bilja.
2. Povrće rasporedite u veliku posudu za pečenje, posolite ga i popaprite pa začinite ostatkom maslinova ulja i začinskog bilja. Na začinjeno povrće stavite pile pa pecite na srednjoj rešetki u pećnici.
3. Poslije 20 minuta smanjite temperaturu na 190 stupnjeva i nastavite peći sve dok kožica ravnomjerno ne posmeđi i postane hrskava. 
Dostatno za 4 porcije.

PO PORCIJI 340 kcal, 15 g bjelančevina, 41 g ugljikohidrata, 13 g masnoća 83 g zasićenih), 
5 g vlakana, 670 mg natrija

Povratak na Net.hr