Horoskop za rođene 23. novembra

Dan nepoštovanja!

Osobe rođene 23. novembra odmah pokazuju svoje nezadovoljstvo prema svim oblicima autoriteta i represije. One ipak nikada ne rade nešto samo zato što se to njih očekuje. Ukoliko ne uvažavaju pravila koja bi po mišljenju većine trebalo da slede oni reaguju ili potpunom ćutnjom ili sa samo nekoliko odbrambenih reči. Nekada čak i fizičkim gestom koji ne ostavlja nikakvu sumnju u pogledu njihovog stava o tome šta od njih treba očekivati. Vrlo se retko dešava da ustuknu pred nekom konfrontacijom. Vrlo često njihov najveći problem je upravo tendencija da provociraju rasprave i svađe. Kada su okruženi osobama koje ne uvažavaju pokazuju svoju prirodu sklonu nadmetanju.

Ove osobe vole da žive svoj život a takođe puštaju druge dajući im slobodu. Ali uvek postoje neke stvari koje su njihova slaba tačka i prema kojima su usmereni napadi drugih. Zbog toga je za ove osobe izuzetno važno da nauče kako da budu otporne na provokacije. Dok odrastaju većina ovih osoba ima teškoće se jednim od svojih roditelja. Sklonost ka pobuni se javlja još u ranom detinjstvu i prati ih u zrelom dobu pa neke od njih ni u svojim pedesetim ili čak šezdesetim godinama ne nauče kako da izbegavaju konflikte.

Osobe rođene 29. novembra obično imaju izuzetan smisao za humor. Ukoliko ovaj smisao za komično nije zauzeo posebno mesto u njihovom životu bilo bi potrebno da se razvije utoliko pre što humor može da ublaži mnoge napete situacije u kojima se ove osobe često nalaze. Ukoliko nauče da se smeju sebi to bi značilo da su daleko odmakli na stazi svog evolutivnog razvoja. Za njihov lični razvoj je izuzetno značajan uspeh na profesionalnom i porodičnom planu. Okrenutost profesionalnim obavezama mogla bi umiriti njihove neobuzdane instinkte.

Osobama rođenim 23. novembra vlada broj 5 i brza planeta Merkur. Merkur vlada brzinom mišljenja i promenama pa oni kojima vlada broj 5 imaju sklonost preteranim i prejakim reakcijama, brzim promenama mišljenja i fizičkog okruženja. Kombinacija Merkura, Plutona sa Jupiterom koji je vladar Strelcem samo naglašava ove tendencije. Osobe kojima vlada broj 5 obično se brzo oporavljaju od svih udaraca sudbine. Broj 23 povezuje se sa događajima raznih vrsta a u slučaju osoba rodjenih 25 novembra to može da upućuje na želju za uzbudljivim i neobičnim iskustvima.

Ove osobe su često nervozne izložene osećanju izolaciju odbačenosti ali važno je dobro ostanu otvorene za kritiku. Njihovo mentalno zdravlje može biti ugroženo ukoliko ne pokušaju da svoje živote zasnuju na nekoj filozofskoj, religijskoj ili spiritualnoj osnovi. Potrebno je da u svojoj ishrani izbegavaju začinjenu hranu. Iako je vrlo teško da se podvrgnu redovnim fizičkim vežbama ove osobe bi ipak trebalo da vežbaju kad god je to moguće.

Rođeni na današnji dan: Aleksandar Rodčenko, Sai Baba.

Povratak na Net.hr