Hoće li Djed Mraz preživjeti Internet doba?

Možda ćemo morati poboljšati imidž…zamijeniti jelene crvenim ferrarijem i naći modernije igračke koje ćemo stavljati djeci pod bor.”, izjavio je predsjedatelj kongresa Ib Groth Rasmussen, cirkuski klaun

Djed Mraz morati će poraditi na imidžu i poboljšati ponudu poklona želi li opstati u trećem milenijumu, zaključeno je na 33. Svjetskom kongresu Djeda Mrazova, nedavno održanom u Kopenhagenu. Oko 120 sudionika iz cijelog svijeta paradiralo je ulicama Kopenhagena u punoj opremi, znojeći se zbog ljetnih vrućina, da bi potom razgovarali o njihovoj budućnosti u kompjuteriziranom, na Internet usmjerenom 21. stoljeću. Odbacili su sva govorkanja o tome da bi mogli postati ugroženom vrstom u Dobu Interneta.

“Možda ćemo morati poboljšati imidž…zamijeniti jelene crvenim ferrarijem i naći modernije igračke koje ćemo stavljati djeci pod jelku.”, izjavio je predsjedatelj kongresa Ib Groth Rasmussen, cirkuski klaun, “Vrijeme kad su djeca vjerovala u postojanje jednog Djeda Mraza postaju prošlost. Više nisu naivna, imaju pristup Internetu i mi to moramo iskoristiti da bi proširili jednostavnu istinu – Djed Mraz nije samo jedan, već postoji prava vojska Djeda Mrazova i patuljaka pomagača koja se brine o zadaćama vezanim uz Božić, i to ne samo podjelu poklona.”

U pravom duhu Božića, Danci i Finci zaboravili su svoje stare svađe oko toga čiji je doista Djed Mraz, zaključivši da nitko ne može na to polagati isključivo pravo. Danci su dugo inzistirali da je pravi dom Djeda Mraza na Grenlandu, dok Finci već godinama vode unosan posao u Djeda Mrazovoj središnjici u Laponiji.

Povratak na Net.hr