Hillary Clinton je kandidatkinja demokrata za Senat

Na službenoj nominaciji nije se spominjao Hillaryn mogući protivnik, republikanac Rudy Giuliani čija je politička budućnost zbog zdravstvenih i intimnih problema upitna

Progam priređen povodom nominacije Hillary Clinton za demokratsku kandidatkinju New Yorka za Senat nalikovao je svečanoj krunidbi.

Kad su na pozornicu Pepsi Arene u Albanyju izašli Hilary i Bill Clinton, oko 11 tisuća okupljenih uzvanika bučno je izrazilo svoje odobravanje pljeskanjem, vikom i lupanjem nogama.
– Sretna sam što je predsjednik večeras ovdje sa mnom ? rekla je Hillary Clinton. ? Da nema Billa i svega što je učinio za mene, ja ne bih bila ovdje.

Bill Clinton te je večeri igrao dobrog muža: sjedio je iza supruge i pljeskao kad je trebalo, ali nije joj pokušavao ni na koji način oteti središnje mjesto.

Ime Hillarynog mogućeg protivnika, republikanca Rudyja Giulianija, nije se spominjalo. Otkako je gradonačelnik New Yorka objavio da boluje od raka prostate te najavio rastavu od žene jer ima drugu, njegova je politička budućnost postala u najmanju ruku dvojbenom.

No, kako je naglasila Hillary Clinton, prva žena nekog američkog predsjednika koja se natječe za javnu službu, ne radi se ni o njoj ni o njezinom protivniku republikancu.
? Radi se o ljudima New Yorka i našim zajedničkim ciljevima, izjavila je Hillary nabrojavši sve što je potrebno učiniti u gradu: poboljšati škole, ojačati gospodarstvo, smanjiti troškove zdravstvene zaštite, podići minimalnu plaću i pooštriti kontrolu oružja.

Na gala svečanosti okupljeni su se oprostili od Senatora Daniela Patricka Moynihana koji nakon 24 godine u Washingtonu odlazi u mirovinu i tako oslobađa senatorsko mjesto.
Bude li Hillary imala sreće, mjesto će pripasti njoj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr