'JE LI VAS SRAM'

HEROJI VATROGASCI RISKIRAJU ŽIVOTE U SRAMOTNIM UVJETIMA: ‘Guše se u čađi za 3500 kn, bez opreme i sigurnosti’

Četiri dana trajala je borba vatrogasaca s vatrenom stihijom koja je gutala područje makarske rivijere. Požar je zahvatio Podgoru i Tučepe, vatra je pritom progutala 400 hektara borove šume, a stradalo je i 30 hektara Parka prirode Biokovo. U nekim trenucima vatra se približila domovima, koje su spasili hrabri vatrogasci.

Vatrogasci su danima pokušavali ugasiti požar, a koliko je naporan njihov poziv dokazale su fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, prikazujući umorne vatrogasce kako spavaju na cesti.

‘Srića što smo bili prisebni i što smo u zadnji moment dobili cisternu. Da nije tako sve bi kuće izgorjele’, rekao je jedan od vatrogasaca DVD-a Podgore.

Dobili su podršku i zahvalnost, ali, kažu, od hvale im nema pomoći. Treba im zaštitna oprema koje nedostaje.

‘OD ZAHVALA NEMAMO NIŠTA’: Heroji objavili – pogledajte u kakvim uvjetima spašavaju domove

Prije nekoliko dana DVD Primošten najavio je mogući prosvjed zbog toga što im je usred sezone požara uskraćena važna cisterna za gašenje požara.

Jučer su primoštenski vatrogasci objavili status koji je potpisao predsjednik društva Josip Jadrijević. Požalio se na nehumane uvjete u kojima rade hrvatski vatrogasci.

‘Je li vas sram?’

‘Iako bi trebali u najmanju ruku štrajkati, prosvjedovati zbog torture koju proživljavaju, ne, oni to ne rade… Brinu o ovom domu, ovom društvu jer ovo društvo su oni, glava, ruke, noge i veliko srce…

Ostaju bez opreme, bez sigurnosti jer nekome gore njihovo zanimanje nije bitno niti vridno, guše se u čađi, dimu, vrućini za 3500 kuna… ali odustati nikada neće dok bi neki već sjedili u hladu i uz pivu zaboravljali sve…

Pitam sve koji ih podcjenjuju: JE LI VAS SRAM?

Kažem onima koji brinu o njima: HVALA VAM!

Ekipa… ponosan san na vas… danas, sutra i uvik… ponosan san šta san predsjednik ovog srčanog društva kojemu i anđeli s neba daju ruku… svi skupa, jedan cilj- DVD PRIMOŠTEN!!’, objavljeno je na stranici DVD-a Primošten.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr