Hairstyle News slavi 10. rođendan i časti proizvodima za kosu

Deseti međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2013.
i njegov partner ALFAPARF MILANO poklanjaju vam

proizvode za njegu kose.

ALFAPARF MILANO, partner međunarodnog frizerskog festivala Hairstyle News 2013 i vodeći talijanski proizvođač profesionalnih proizvoda za kosu poklanja vam dva paketa iz linije Semi di Lino Diamante (šampon, regenerator i tekući kristali) koja jedinstvenom formulom hranjivih sjemenki lana štiti kosu i čini je mekom, sjajnom i lepršavom.

Dvoje čitatelj koji su prvi točno odgovorili na kviz dobili su po jedan paket iz linije Semi di Lino Diamante (šampon, regenerator i tekući kristali).

Dobitnici:
Maja Jakšić
Mirjana Vukelić

Najveći frizerski festival u regiji Hairstyle News slavi ove godine svoj 10. rođendan. U jedinom hrvatskom design hotelu s pet zvjezdica, Hotelu Lone u gradu Rovinju, od 5. do 7. travnja, jubilarni Hairstyle News 2013. okupit će najzvučnija svjetska, ali i domaća frizerska lica.

Na Festivalu koji se održava pod generalnim pokroviteljstvom kuće Schwarzkopf Professional gostovat će poznata inozemna i domaća imena frizerske scene, poput Laetitie Guenaou iz Loreal Professionnel koja surađuje s brojnim dizajnerskim ikonama modne industrije kao što su Armani, Yves Saint Laurent, Paco Rabanne.

Uz nju, na velikoj festivalskoj pozornici nastupit će i frizerski timovi – Schwarzkopf Professional s kolekcijom Essenstial Looks Buzz, La Biosthetique, Indola s kolekcijom Streetstyle, ZGAT Academy s kolekcijom PXL.

Pod palicama renomiranog modnog eksperta Saše Joke i poznate zagrebačke frizerke Milene Maršić održat će se ELLE radionica Styling kose u modnom editorijalu koja će frizerske entuzijaste inspirirati na nove kreacije.

Mnogo će zanimljivoga posjetitelji doživjeti i tijekom spektakularnih demonstracija vještina i inovativnih trendova iz svijeta frizerstva, mode i ljepote koji će biti prezentirani na maloj pozornici pod ravnanjem zvijezda kao što su britanski dvojac Mazella&Palmer, te britansko-milanski hair stylist Richard Thompson s kućom Alfaparf Milano, hrvatski tim Matrix, slovenski art tim MIČ Styling Academy, frizerski ekspert Eric Bachelet koji će predvoditi J Beverly Hills hrvatski tim.

Iva Šulentić: ‘Možda na Hairstyle News-u otkrijem svoju frizersku kreaciju iz snova’

Posjetitelje će svojim inspirativnim nastupom animirati poznato hrvatsko voditeljsko lice, Iva Šulentić. Već godinama vjerna prijateljica ove frizerske manifestacije, Iva Šulentić, poručuje: ‘Za mene je Hairstyle News postao mjesto kojem se svake godine rado vraćam i obnavljam prijateljstva s poznatim frizerskim profesionalcima od kojih uvijek naučim pokoji novi frizerski trik’.

Frizerska mašta koja ne poznaje granice, nepresušan izvor inspiracije, spoj glamura i ljepote – epiteti su koji rese ovu tradicionalnu frizersku manifestaciju. ‘Tko zna, možda na Hairstyle Newsu otkrijem svoju frizersku kreaciju iz snova’, dodaje Iva i poziva sve frizerske entuzijaste da se upute u smjeru Rovinja.

Kakva se budućnost smiješi hrvatskim frizerima u velikoj europskoj obitelji?
Hairstyle News je vrijedna platforma za uzajamnu razmjenu stručnih znanja i profesionalnih vještina domaćih frizera jer ih educira i za konkurentan nastup na europskom frizerskom tržištu.

To pokazuju raznovrsni poslovni i stručni seminari u sklopu kojih će se etablirani frizerski stručnjaci, baviti i aktualnim pitanjima fiskalizacije u frizerskim salonima, nove porezne regulative u frizerskom poslovanju u Hrvatskoj i Europskoj uniji te novog Zakona o obrtu. Posebno ovogodišnje događanje je radionica o društvenim mrežama koja će sudionicima rasvijetliti neke od najvećih ‘mitova’ u komunikaciji s klijentima. U sklopu izložbenog dijela manifestacije brojni će izlagači predstaviti najnovije profesionalne frizerske proizvode te inovativne frizerske i kozmetičke tretmane i tehnike.

Inspiracija u jednom frizerskom geniju
Da Festival živi vrijednosti frizerskog umjetnika Vidala Sassoona pokazuje i veličanstveni subotnji večernji program Tribute to Vidal Sassoon u kojem će frizerski znalci svjetskog kalibra – Jean-Baptiste Mazella, Dove Palmer, John Santilli, Amir Bečirević i Vladimir Vukobrat s brojnim gostima iz regije odati počast ovom frizerskom geniju koji je škarama promijenio svijet. Uz frizersku geometriju, pionirske Bauhausom nadahnute frizure 60-tih godina prošlog stoljeća i njegovu wash and wear filozofiju, Sassoon je revolucionirao svijet frizerstva, mode i umjetnosti promijenivši način na koji žene izgledaju i na koji one danas šišaju svoju kosu.

Povratak na Net.hr