Google se radikalno ušminkao

Ljudi jako vole personalizaciju internetskih stranica, pa će mnogi s veseljem dočekati promjene na Googleu. Ipak, ne možemo se oteti dojmu da je Google inspiraciju pronašao na Bingu, konkurentskom pretraživaču.

Za razliku od Binga, koji korisnicima prikazuje predivne fotografije profesionalnih fotografa diljem svijeta, Google vam omogućava postavljanje vlastite fotografije kao pozadine. Fotografiju možete odabrati iz svog Picasa albuma, sa svog računala ili iz javne galerije u kojoj se nalazi mnoštvo pravih fotografskih remek-djela. Google vam nudi i spektakularne fotografije poznatih autora u posebnoj kategoriji od naslovom Urednički odabir.

Urednički kutak je nastao u suradnji s poznatim fotografima, skulptorima i arhitektima. Među njima su Jeff Koons, Tom Otterness, Polly Apfelbaum, Tord Boontje i mnogi drugi. Njihove genijalne radove možete na Googleovim stranicama pogledati upravo sada, bez obzira gdje se u svijetu nalazili.

Nismo sigurni kako se osjećamo zbog ove promjene. Iako su mogućnosti novog Googlea daleko iznad Binga kad je pozadinska fotografija u pitanju, svejedno djeluje kao da je Google ukrao ideju i dodao joj malo sebe. S druge strane, bijela pozadina Googlea je tako dosadna! Srećom, nova pozadina ne utječe na brzinu otvaranja stranice kao ni na brzinu pretrage.

Povratak na Net.hr