GORE OD NUKLEARNOG NAPADA

GATES OPET UPOZORAVA: ‘Teroristi imaju novi način da ubiju čak 30 milijuna ljudi. Vrlo brzo virus bi mogli koristiti kao oružje’

Vizionar i najbogatiji čovjek na svijetu upozorio je ponovno na epidemiju smrtonosnih respiratornih virusa koja bi bila opasnija čak i od nuklearnog napada.

Bill Gates je kazao kako bi bioteroristički napad mogao ubiti 30 milijuna ljudi te da je sve izgledniji. Naime, danas je lakše nego ikada prije kreirati i proširiti smrtonosne patogene, prenosi Telegraph.

Bioterorizam veći rizik od pandemije

‘Sada je važnije nego ikad da se zemljama pomogne u praćenju bolesti i spriječavanju globalne tragedije. Bioterorizam je mnogo veći rizik od pandemije’, izjavio je Gates i dodao kako je napredak u biologiji doveo do toga da teroristi mogu lakše stvoriti bolesti poput smrtonosnih boginja.

Moglo bi poginuti na desetke milijuna ljudi

‘To bi moglo izazvati smrt 10 milijuna ljudi, a tako mnogo smrti ne bi izazvao ni tako tragičan događaj kao što je napad nuklearnim oružjem. Tako da je najveći rizik od prirodno prouzročene epidemije ili namjerno izazvanog bioterorističkog napada’, upozorio je Gates te kazao kako bi virus koji se brzo širi zrakom mogao u godinu dana ubiti i više od 30 milijuna ljudi.

‘SVIJETU PRIJETI SMRTONOSNA EPIDEMIJA, NAŠ SUSTAV NIJE SPREMAN ZA NJU’: Bill Gates upozorio na veliku opasnost

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr