FOTO: Jednostavni načini da organizirate prostor za igru

Izluđuju vas dječje igračke i flomasteri koji vam se stalno motaju po nogama? I tome se može stati i na kraj. Donosimo vam par primjera kako možete unijeti reda u kaos dječjeg prostora za igru.

1. Sve označite

Igračke rasporedite u više plastičnih ladica koje ste označili natpisom, fotografijom ili nekim znakom tako da se zna što se u kojoj nalazi. Osim što će dijete lakše naći gdje se što nalazi usput će moći i vježbati čitanje i igrati se.

2. Objesite sve crteže

Umjesto da crteže svojih mališana držite po policama i ladicama sve ih lijepo izložite i preko cijelog zida. Osim što ste dobili i svojevrsni ukras u sobi tako ćete biti sigurni i da se dragi vam crteži neće uništiti i zgužvati.

3. Skupite sve knjige/slikovnice na jedno mjesto

Potrudite se i dječje knjige dovesti u red. Skupite sve knjige na jedno mjesto i složite ih u police, a prostor za čitanje možete ‘podignuti’ i jastučićima na kojima se mališani mogu ispružiti dok listaju.

4. Napravite umjetničke posudice

Još jedan od načina za držanje nereda pod kontrolom jest da za svako dijete napravite posebne umjetničke posudice gdje će držati svoj pribor za crtanje i likovni.

5. Bacite kutije za igračke

Stavljanje svih igračaka u jednu kutiju nije rješenje. Tako će se većina igračaka jednostavno ‘izgubiti’ u masi. Najbolje bi bilo kada bi igračke rasporedili tako da svaki kutak bude za različitu aktivnost, piše homedit.com.

Povratak na Net.hr