Edo Murtić – Viva La Muerte

Izložba slika Ede Murtića intrigantnog naziva “Živjela smrt” u čast Miroslava Krleže, otvara se na Krležin rođendan u petak 7. srpnja, u grafičkom kabinetu HAZU. Nakon 7. kolovoza izložba odlazi na turneju cijelom Hrvatskom

Izložba Viva La Muerte je dio velikog multimedijalnog projekta čiji je urednik Božo Rudež. Projekt uklučuje i grafičku mapu izdanu u ograničenom broju primjeraka, sastavljenu od 15 Murtićevih grafičkih listova, veličine 50 puta 70 cm, na temu besmisla i smrti.

U ponudi projekta je i katalog s reprodukcijama svih grafika posvećenih trima Krležinim pjesmama smrti s predgovorom dr. Zvonka Makovića.

Izložba je u Zagrebu otvorena do 7. kolovoza. Nakon toga posjetit će nekoliko mjesta u Hrvatskoj a planirana su i gostovanja u nekoliko svjetskih likovnih centara, Pariz, Milano, Marseilles…

U pripremi je i knjiga Murtićevih antiratnih crteža nastalih u razdoblju od 1944. do 2000., izbor od 100 crteža i grafika opremljenih po jednom antologijskom lirskom pjesmom iz svjetske književnosti. Knjiga na tržište izlazi u jesen.

Povratak na Net.hr