STIŽE ZAHLAĐENJE

DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Još danas temperature do 22 stupnja, a već u utorak nas očekuje snijeg!

Hrvatsku je danas zahvatilo oblačno i kišovito vrijeme, umjeren jugozpadanjak i iznadprosječno visoke temeprature, izvještava DHMZ.

Na istoku Slavonije i krajnjem jugu zemlje prevladavat će temperature do 22 stupnja celzijusa. Minimalne temperature tokom cijelog dana ne bi se trebale spuštati ispod 10 stupnjeva Celzijusa, a i u Zagrebu se očekuje maksimalna dnevna temperatura od 19 stupnjeva Celzijusa.

Ipak, početkom slijedećeg tjedna očekuje nas pad temperature. U ponedjeljak i utorak očekuju nas niske temeperature uz povremenu kišu, dok će u kontinentalnoj Hrvatskoj u utorak biti moguć i snijeg koji će većinom padati u gorju.

 

Prolazan prestanak oborina i djelomično razvedravanje očekuje se u srijedu, a maksimalna temperatura na kontinentu iznosti će 7 stupnjeva Clezijusa.

Maksimalna temperatura na Jadranu u srijedu iznosit će 13 stupnjeva Celzijusa, a najavljena je i bura. S obzirom da nas očekuju daljnja zahlađenja tijekom čitavog idućeg tjedna pravo je vrijeme da iz ormara, ako već niste, izvadti zimsku obuću i odjeću.

Povratak na Net.hr