Dodatak koji iPod touch pretvara u iPhone

Apple Peel 520 izumio je Kinez (22) jer mu je iPhone bio preskup. Uređaj ima nekoliko manjih mana, no sve u svemu, dobro funkcionira.

Apple Peel 520 je okvir za iPod Touch koji uređaj za slušanje glazbe pretvara u iPhone. Izum 22-godišnjeg Kineza sadrži bateriju, konektor i SIM karticu koja omogućava pozive, piše 24sata.

Za ispravni rad i mogućnost slanja poruka, korisnici će morati instalirati posebni softver, odnosno provaliti u softver iPoda i skinuti potrebne aplikacije.

Uz Apple Peel kupci dobivaju i detaljne upute kako to učiniti. Nakon toga, iPod Touch podržava pet sati razgovora i 120 sati na ‘stand by-ju’. Mladi izumitelj iz Shenzhena pristao je preko chata razgovarati sa novinarima CNN-a, no nije htio otkriti svoje ime, samo online nadimak Maxpy.

– Volim iPhone, no preskup je za Kinu – objašnjava Maxpy zašto je izumio Apple Peel 520.

Na njemu je počeo raditi u travnju prošle godine, a prije mjesec dana počeo je prodavati proizvod na internetu preko kompanije Yosion Technology koju je sam osnovao.

iPod Touch košta oko 1.500, a Apple Peel svega 320 kuna, dok iPhone bez pretplate košta više od 6000 kuna. Za sada je Maxpy prodao svega 150 uređaja, od čega dva medijima koji se bave tehnologijom kako bi ga testirali. Maxpy će se prvo uvjeriti da ne krši zakone o intelektualnom vlasništvu, a zatim planira masovno proizvoditi Apple Peel 520. Možda bi čak, ako bi mogao doći do šefa Applea, njima ponudio svoj uređaj.

– Za sada nemam detaljne planove, ali naravno da želim ostvariti profit – kaže mladić. Po pisanju portala M.I.C. Gadget , mane Apple Peela su što ne podržava 3G veze, dugo se čeka na uspostavu poziva te ne podržava brisanje i prosljeđivanje poruka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr