'EDUKATIVNI' LETCI

‘DJECA KOJA GLEDAJU SPUŽVU BOBA ŠTUJU BLUD’: Svećenik iz Primorja vodi sveti rat protiv crtića, joge…

Iz Novog Vinodolskog župnik Hrvoje Poljak poručuje kako današnja djeca bogohule gledajući crtić ‘Spužva Bob skockani’. Popularni crtić djecu odvlači u poroke, ona štuju lažna božanstva i blud, smatra župnik Poljak, a obrušio se i na roditelje koje djeci dopuštaju gledanje tog crtanog filma.

Naime, ovaj svećenik je tiskao letke koje dijeli u svojoj župi, piše Lupiga.com , čija je redakcija primjer jednog takvog letka dobila od čitatelja iz Novog Vinodolskog. U letku stoji da svaki od likova iz ‘Spužve Boba’ predstavlja jedan od smrtnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost.

‘Najveće i najstrašnije huljenje’

‘Onaj koji postane žrtvom ovih grijeha oduzima Bogu ono čašćenje koje dolikuje samo njemu i daje ga lažnim božanstvima koja su personifikacija svih ovih poroka. I u tome se sastoji najveće i najstrašnije huljenje’, piše u spomenutom letku.

Rat protiv popularnog crtića nije jedini kojeg ovaj župnik vodi. Smeta mu, naime, i joga, a neke koji ju vježbaju, zna prozivati i poimence. Ljetos su se tako i putem razglasa na plaži čule njegove ‘anti-joga propovijedi’. I sam župnik Poljak kaže da često govori protiv te ‘pošasti’ jer je ona ‘nespojiva s kršćanskim naukom’, pa i o tome postoje letci.

‘Tko prakticira jogu, gubi vjeru u Boga’

Na letku na kojem stoji da je joga loša praksa, tiskano je svjedočanstvo jedne žene koja kaže da ju je joga zanimala još od 12. godine, pa ju je dugo intenzivno vježbala. U njezinom svjedočanstvu stoji i da ju je joga dovela ‘do vrata pakla’.

Najednom ju je, piše, nešto počelo uništavati, oduzimati snagu. Molila je Boga da joj pomogne osloboditi se te pošasti te obećala da će cijelu godinu ići na pričest. Naposljetku je uspjela u svojoj borbi i sada više ne vježba jogu. Župnik Poljak kaže da svjedočanstva poput ovoga prevodi sa stranih jezika i zatim ih tiska u svojim župnim letcima, piše Lupiga. Poljak to argumentira time da ‘svaki kršćanin koji prakticira joga gubi vjeru u Boga, a njegovo se srce hladi prema Crkvi i sakramentima’. Dodaje da joga nije samo rekreacija jer se duša prilikom vježbanja izlaže djelovanju duhovnih sila, a to je za kršćane – grijeh.

Borba protiv ostalih pošasti

Osim ovakvih letaka, već je dijelio i one u kojima govori protiv Feng Shuija, popularnih ‘malaca’ iz crtića za kojim su luda djeca, ali i odrasli, lova na Pokemone i mnogih drugih ‘grešnih pošasti’.

Oni koji kuću uređuju po principima Feng Shuija, izlažu se magijskom djelovanju Sotone, dok je animirani film o popularnim ‘minionima’ eksperiment nad djecom svijeta jer ona sada ‘luduju za zlom’, smatra župnik Poljak.

 

Povratak na Net.hr