GROZNA TRAGEDIJA

DJECA JOŠ NE ZNAJU DA IM JE OTAC POGINUO, OBITELJ BDIJE NAD NJEGOVOM ŽENOM: O pirotehničaru Viliju svi imaju samo dobre riječi

Danas je na gradskom groblju u Varaždinu održan posljednji ispraćaj tragično preminulog pirotehničara Vilsona Kulaša (42). Vilson je poginuo u srijedu u 9:45 u šumskom predjelu Jezera, prilikom razminiravanja minskog polja na okučanskom području, piše Jutarnji.

TKO JE KRIV? Tragično preminuli pirotehničar, otac dvoje djece, za dva mjeseca dobio tek trećinu plaće

Na sprovodu su se okupili supruga Stella te brojna ožalošćena obitelj i prijatelji.

Danas je završen i očevid, u kojem su sudjelovali pirotehničari Policijske uprave brodsko-posavske, pirotehnički nadzornici HCR-a i voditelj radilišta.

Radio je teškom i zahtjevnom terenu

Vilson je, potvrdila je PU brodsko-posavska, aktivirao minsko-eksplozivno sredstvo koje ga je usmrtilo na mjestu. Utvrđeno je da je riječ o protupješačkoj odskočnoj rasprskavajućoj mini oznake PROM-1. Tragedija se dogodila na strmom i teško prohodnom terenu.

Hrvatski centar za razminiranje oglasio se priopćenje, iskazavši sućut obitelji. Naglasili su kako svaka nova žrtva eksplozivnih ostataka rata obvezuje sve dionike sustava protuminskog djelovanja na kontinuirano unapređivanje, posebice u vidu podizanja sigurnosti.

Ljudi o njemu imaju samo lijepe riječi

Supruga stradalog pirotehničara u lošem je stanju, na nju budno paze obitelj i prijetlji. Radi se o učiteljici u jednoj varaždinskoj osnovnoj školi. Djeci stradalog, dječaku i djevojčici u dobi od tri i pet godina, još nije rečeno da im je otac poginuo.

O Viliju, kako su ga zvali, svi imaju samo lijepe uspomene. Oni koji su ga poznavali kažu kako je bio obiteljski čovjek u punom smislu te riječi. Često je bio na terenu, a kad je bio kod kuće, isključivo se bavio djecom. Svoj posao je volio, ali je već nekoliko mjeseci prijateljima govorio kako ga želi promijeniti kako bi bio bliže obitelji.

Povratak na Net.hr