Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Dagnje na buzaru

Niste osobito raspoloženi za kuhanje, a pojeli biste nešto fino? Ova je vrhunska delicija gotova za nekoliko minuta

Morska hrana za mišiće: 100 g očišćenih dagnji ima samo 86 kcal, a sadrži 12 g bjelančevina

POTREBNO JE:

2 kg dagnji
4 žlice maslinova ulja
glavica češnjaka, nasjeckana
svježe mljeven papar

3 dl bijelog vina
nekoliko žlica krušnih mrvica
svežnjić peršina, nasjeckanog

NAČIN PRIPREME
Dagnje operite hladnom vodom, temeljito očistite te dobro izribajte oštrom četkom. Bacite sve koje su otvorene.
U velik lonac ulijte ulje te ga stavite na laganu vatru. Dodajte češnjak, pospite ga paprom te pirjajte 1 minutu, tek toliko da češnjak i papar zamirišu. Zatim dodajte dagnje i poklopite lonac. Kuhajte nekoliko minuta pa ulijte vino i dobro promiješajte. Kad umak zavrije, pospite ga mrvicama i nasjeckanim peršinom, pažljivo promiješajte i kuhajte dok se školjke ne otvore, 10-ak minuta; tu i tamo protresite lonac.
Uklonite sve školjke koje se nisu otvorile pa buzaru poslužite s hrskavim svježim kruhom za toćanje umaka.

Dostatno za 4 porcije!

Povratak na Net.hr