Vrijeme pripreme: 1 h
Kalorije: 263
Masti: 3,2 g
Ugljikohidrati: 9,1 g
Proteini: 6,8 gm
Kolesterol: 0 mg
Natrij: 89 mg
Sastojci:
1 žlica nasjeckanoga luka
2 1/2 žličice crnila iz hobotnice
1 šalica bijelog vina
1 1/3 šalice brašna
2 žutanjka
1 luk
2 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1/4 kile ribe
1 žlica ružmarina i timijana
1/4 kile kuhanih škampa ili školjki
sol i papar, svježe samljeveni
1 kriška bijelog kruha
1 jaje
2 šalice riblje juhe
2 šalice soka od rajčice
2 šalice maslaca
Upute za pripremu:
1. Pirjajte luk na ulju. Dodajte crnu tintu iz hobotnice, polovicu vina i kuhajte do 5-6 minuta, dok tekućina ne ishlapi. Kad se ohladi, promiješajte s narezanim lignjama ili hobotnicom, brašnom i žutanjcima. Umijesite crno tijesto.
2. Cijeli luk pirjajte s češnjakom i uljem. Izvadite češnjak i dodajte dio ribe, ružmarin i timijan. Ulijte ostatak vina, sol i papar. Kuhajte par minuta, dok ne ishlapi tekućina iz vina. Umijesite s izmrvljenom kriškom kruha i cijelim jajem.
3. Razvaljajte crno i bijelo tijesto, i pripremite smjesu za punjenje raviola.
4. Napravite raviole, prije punjenja unutrašnju stranu tijesta premažite istučenim jajem.
5. U veliki lonac ulijte vodu i pustite da proključa, skuhajte raviole.
6. Kuhajte riblju juhu i rajčice nekih 4-5 minuta, zatim dodajte maslac.
7. Ovaj umak polijte po tanjuru i dodajte raviole, dekorirajte plodovima mora.