MONSTRUMI POSLODAVCI

ZVJERSKI JE MUČILI I DRŽALI U ROPSTVU: Sprema se suđenje supružnicima iz Poreča koji su zlostavljali svoju radnicu

Nakon što je Optužno vijeće Općinskog suda u Puli potvrdilo optužnicu protiv 32-godišnjeg Vjerana Šalova i njegove godinu dana mlađe supruge Vanese, uskoro bi trebalo započeti i suđenje ovim istarskim ‘poslodavcima iz pakla’.

Njih se, kako piše Novi list, tereti da su mjesecima brutalno zlostavljali, ozljeđivali i držali u ropskom odnosu 43-godišnju Slavonku zaposlenu u njihovu ugostiteljskom objektu.

PROCURILI STRAŠNI DETALJI: Vlasnik lokala zvjerski mučio radnicu, a mlatio ju je i njegov mali sin!

Pretučena ipak uspjela pobjeći i vratiti se obitelji

Šalov je optužen za trgovanje ljudima, protupravno oduzimanje slobode i teško ozljeđivanje žene koju je zaposlio u svojoj ugostiteljskoj tvrtki, dok njegovu suprugu odvjetništvo tereti ‘samo’ za trgovanje ljudima i protupravno oduzimanje slobode.

Za ovu zapanjujuće strašnu priču doznalo se potkraj srpnja ove godine kada je nesretna žena, polomljene čeljusti, izbijenih zuba, prelomljene jagodične i nosne kosti uspjela pobjeći i vratiti se obitelji u Slavoniju te prijaviti svoje zlostavljače. Policija je ubrzo uhitila Šalova koji se otad nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Tijekom istrage državno je odvjetništvo došlo do saznanja da je u psihičkom i fizičkom zlostavljanju žene sudjelovala i njegova supruga. Ona nije u pritvoru već joj je samo izrečena mjera zabrane približavanja oštećenoj.

SLAVONKA NAKON PAKLA PROŽIVLJAVA I NOĆNE MORE: ‘Budim se vrišteći jer sanjam da me mlati’

Prijetili joj da će nauditi njezinim roditeljima

Inače, Šalovi su prošle godine doselili u Poreč iz Sabunika kod Zadra. Optužnica ih tereti da su od rujna 2015. do 17. srpnja ove godine u Poreču psihički i fizički zlostavljali ženu koju su, koristeći činjenicu da nema financijskih mogućnosti za samostalan život, tjerali da bez plaće i neprijavljeno radi za njih. Radila je u kuhinji, ali i obavljala kućne poslove, piše Novi list.

Povrh svega, cijelo vrijeme imali su njezin mobitel pod nadzorom te je uvjeravali da nema kamo otići već da mora raditi za njih kako bi im “otplatila dug”. A ako pobjegne, prijetili su joj da će nauditi i njezinim roditeljima te sestrama.

NOVE ŽRTVE MONSTRUMA IZ POREČA: ‘Upao je u moju kuću i prebio me na mrtvo, rođena me majka nije prepoznala’

Povratak na Net.hr