AFERA REMORKER

USKORO SUĐENJE MOĆNOM HDZ-ovcu, POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV KALMETE! ‘Ovo je politički progon, a u svemu ima prste i Most’

Zagrebački Županijski sud danas je ponovno raspravljao o osnovanosti optužnice protiv bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture i zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete te ostalih u tzv. HAC-ovom kraku afere Remorker. Optužnica je potvrđena.

Optužnica protiv Božidara Kalmete i suokrivljenih upravo je potvrđena na Županijskom sudu u Zagrebu te će uskoro započeti sudski postupak.

Obrana smatra da je riječ o političkom progonu te da je optužnica utemeljena na nevjerodostojnim ‘rekla-kazala’ svjedocima.

Uloga Mosta?

‘Veselimo se ovom kaznenom postupku jer ćemo dokazati što je sve pogrešno učinjeno protiv Božidara Kalmete’,  rekao je njegov odvjetnik Krešimir Vilajtović.

Odvjetnik Batarelo smatra da se ovom optužnicom želi naštetiti HDZ-u.

Na novinarsko pitanje kako to da je do ovoga ipak došlo u trenutku kad je HDZ na vlasti, Batarelo je dodao kako vjerojatno Most nije dopustio da se odustane od kaznenog progona protiv Kalmete.

OŠTRO PO KALMETI ‘Ako zaista ništa niste znali o opljačkanom novcu, onda ste idiot’

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV VIDOŠEVIĆA! Bivši šef HGK-a pred sudom progovorio o teoriji urote: ‘Nadziru i novinare…’

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VIDOŠEVIĆA I JOŠ OSMERO: Oštetili HGK za gotovo 36 milijuna kuna

Izvlačio višemilijunske iznose

Kalmeta i njegov odvjetnik od početka su odbacivali USKOK-ove optužbe da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

USKOK tereti Kalmetu da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) radi izvlačenja višemilijunskih iznosa iz tih državnih kompanija.

Uz Kalmetu je optužnicom obuhvaćeno još 12 okrivljenika, među kojima su njegovi najbliži suradnici iz ministarstva – bivši državni tajnik te predsjednik Nadzornog odbora HAC-a Zdravko Livaković i državni tajnik Milivoj Mikulić koji je također bio u upravi HAC-a.

Među optuženima je i bivši financijski direktor HAC-a Josip Sapunar, koji je Livakovića i Mukulića prokazao kao osobe kojima je nosio novac što su ga HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker International Igora Premilovca.

U optužnici se spominje i bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, čelnici građevinskih tvrtki Damir Kezele, Ivan Berket, Miroslav Bunić i Petar Pečin te ljudi iz HAC-a i HC-a Jurica Prskalo, Mario Lovrinčević i Sandro Vukelić.

Povratak na Net.hr