POLITIČKI OBRAČUN?

ŽUPANA KOLARA I POZNATOG HRVATSKOG BIZNISMENA PRIJAVILI USKOK-u: Sumnjivi poslovi teški 1,8 milijuna eura

Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan i Jako Andabak, vlasnik koncerna Sunce, te još šest njihovih suradnika prijavljeni su USKOK-u zbog sumnji u kriminal težak milijune kuna u tvrtki Stubaki d.d.

Prijavu protiv njih podnijeli su potpredsjednik Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Dragutin Ranogajec i županijski vijećnik Daniel Vnuk.

Detalji kaznene prijave

Prema prijavi, Andabak je za privatne poslove svojih kompanija iskoristio vrijedno zemljište koje je bilo unijeto u kapital tvrtke Stubaki što ju je njegov koncern osnovao zajedno sa Krapinsko-zagorskom županijom. Problem posnositelji prijave vide u činjenici što se zemljište prema ugovoru o osnivanju tvrtke Stubaki moglo koristiti, odnosno opteretiti, pod strogo propisanim uvjetima iz  Članka 13., dok su sve odluke morale biti donijete sa sto posto glasova svih članova uprave i nadzornog odbora koji su predstavljali i javnog i privatnog partnera u Sutbakima. Nakon što su pronašli na zemljištu hipoteku tešku 1,8 milijuna eura podijeli su prijavu.

Ranogajec i Vnuk za Zagorje International objasnili su kako sumnjaju da su osobe koje su naveli u prijavi zlorabile svoj položaj, založivši zemljište koje je županija unijela u ugovor o ovom javno-privatnom partnerstvu. Prema njihovom uvjerenju Andabak da je imao namjeru već je moga pokrenuti projekt Stubaka, a ovako, budući da je samo opteretio hipotekom zemljište u vlasništvu županije čini se da je povukao nezakonit potez.

Župan tvrdi: Nisam kriv

“Nažalost, Stubičke Toplice, pa i cijelo Hrvatsko zagorje, danas od cijelog projekta Stubaki nemaju ni ‘s’ i upitno je kada će doći do toga”, zaključuje Vnuk. I Ranogajec smatra da je učinjena velika šteta cijelom stubičkom kraju.

“U proteklih devet godina tu su trebala biti otvorena nova radna mjesta, a zbog nesavjesnog rada i poslovanja svih koji su u to uključeni nije se dogodilo ništa”, naglašava Ranogajec.

Sam Kolar tvrdi da ništa nezakonito nije učinio, niti je donio ijednu odluku koja bi štetila Krapinsko-zagorskoj županiji. Iz Sunca se za sada nisu oglašavali.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr