NAKON POVRATKA U ZEMLJU

ZORAN MAMIĆ DOBIO POZIV ZA ODSLUŽENJE ZATVORSKE KAZNE: Obavijestili ga kada mora pred suca; ‘Ja sam u načelu spreman’

Iako se nagađalo kako će pobjeći, u ekskluzivnom intervjuu za RTL-u Zoran Mamić je nakon izricanja presude kazao da želi što prije odslužiti kaznu

Bivši trener Dinama Zoran Mamić i poreznik Milan Pernar moraju se 26. travnja pojaviti na zagrebačkom Županijskom sudu kako bi se odredio datum kada će početi služiti zatvorsku kaznu nakon što ih je Vrhovni sud pravomoćno osudio za izvlačenje novca iz Dinama. Datum kada bi trebali početi izdržavati kaznu odredit će sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda.

Uz Mamića, Pernara i odbjeglog prvookrivljenika Zdravka Mamića u tom je slučaju osuđen i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović kojemu pravomoćna presuda još nije uručena. Presuda tako nije postala izvršna pa sud u Zagrebu, gdje ima prijavljeno boravište, još nije zakazao ročište na kojem će odlučivati o njegovoj kazni.

Vrhovni sud nedavno je Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu iz prvog suđenja u Osijeku od 6,5 godina zatvora zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora.

‘Želim odslužiti kaznu’

Zatvorenici na početku kazne idu u centar za dijagnostiku u zagrebačkom Remetincu nakon čega se upućuju u neku od kaznionica. No, početak izdržavanja kazne u može se odgoditi zbog primjerice zdravstvenih ili obiteljskih razloga.

Bivši trener Dinama i brat Zdravka Mamića, Zoran, pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Da je kažnjen svega dva mjeseca strože, odmah nakon suđenja bi bio zatvoren, no kako je kazna kraća od pet godina, nakon suđenja je pušten na slobodu te je nesmetano čak otišao u posjet bratu Zdravku Mamiću u susjednoj državi te je odletio i u Dubai

Iako se nagađalo kako će pobjeći, u ekskluzivnom intervjuu za RTL-u Zoran Mamić je nakon izricanja presude kazao da želi što prije odslužiti kaznu.

‘Spreman sam’

ZORAN MAMIĆ U SRIJEDU NAVEČER POTVRDIO: ‘Vratio sam se iz Dubaija u Zagreb’

“Konzultirat ću se, prije svega, sa svojom obitelji, s odvjetnicima, situaciju postoji li, eventualno, mogućnost, s obzirom na to da imam i dijete do godinu dana, da su to neke promijenjene okolnosti koje nisu bile onog trenutka kad je presuda izricana. Međutim, ja sam, u načelu, spreman da to čim prije riješim. Ja ću ove godine navršiti 50 godina. Odradit ću, ako budem morao i kad budem morao, tu kaznu i želim poslije toga normalno živjeti”, kazao je tada Mamić za RTL

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr