Zivkao medicinske sestre po 80 puta u jednom danu

‘Uvijek bi počeo istom pričom. Kao, bio je s nekom ženom, odnosno imao je odnos s njom pa ga je, primjerice, zanimalo zašto je dobio temperaturu. Sve bi se vrlo brzo pretvorilo u perverziju i naposljetku njegovo samozadovoljavanje’, kaže ravnatelj Hitne u Zadru.

Gotovo dvije godine 52-godišnjak iz okolice Unešića nazivao je bez potrebe djelatnike Hitne medicinske pomoći u Zadru. Uglavnom bi tražio da ga spoje s medicinskim sestrama, pa bi ih počeo uznemiravati svojim perverzijama.

U policiji, koja ga je konačno uspjela locirati i uhititi, tvrde da je 52-godišnjak zadržavao u razgovoru i ometao u svakodnevnom radu djelatnike Hitne medicinske pomoći te da je blokirao telefonsku liniju za hitne pozive. Zbog toga je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Imali smo mi i ranijih godina još slučajeva u kojima smo zvani i po više puta, što nam je ometalo rad. No, ovo što je ovaj čovjek radio, bilo je prestrašno. Počeo je zvati prije dvije godine, a imao je četiri ili pet telefonskih brojeva s kojih je zvao. Jednom je, dok sam bio dežuran u smjeni, nazvao čak 80 puta”, kaže za Večernji list Vlatko Grković, ravnatelj Hitne medicinske pomoći u Zadru.

Iz zadarske hitne o svemu su obavijestili policiju, no 52-godišnjak se očito uspješno uspio skriti od policije pa je nastavio s maltretiranjem uglavnom djelatnica.

Blokirao linije

“Uvijek bi počeo istom pričom. Kao, bio je s nekom ženom, odnosno, imao je odnos s njom pa ga je, primjerice, zanimalo zašto je dobio temperaturu. Sve bi se vrlo brzo pretvorilo u perverziju i naposljetku njegovo samozadovoljavanje”, kaže ravnatelj ističući da je najveći problem biošto je u to vrijeme zauzimao liniju drugima kojima bi pomoć bila potrebna. Istodobno, uvijek su morali primiti njegov poziv jer se nikad ne zna je li čovjeku potrebna pomoć.

U policiji kažu da je uhićeni 52-godišnjak već prijavljivan zbog uznemiravanja djelatnika Hitne medicinske pomoći i to u Šibeniku te Splitu, a “zvao” je i medicinske sestre u jednoj privatnoj ambulanti u Zadru.

Povratak na Net.hr