ZGROŽENE STUDENTICE PROGOVORILE O SILOVANJU U STUDENTSKOM DOMU: ‘Dosad smo se osjećale sigurno…’

Karlovačka policija jučer je u Studentskom domu Karlovac uhitila 20-godišnjaka zbog sumnje da je tijekom vikenda u jednoj od soba silovao studenticu. Kolegice žrtve koje žive u istom domu kažu da su se dosad tamo osjećale sigurno, piše 24sata.

U KARLOVAČKOM STUDENTSKOM DOMU SILOVANA STUDENTICA! Policija privela mladića (22), ravnatelj: ‘Ne znam što se dogodilo…

‘Strašno, ne znam što bih rekla. I prije me bilo strah doći u Karlovac nakon što su se zaredala silovanja u gradu, a sad pogotovo, nakon što se to dogodilo ovdje u domu.

Ne znam što se točno dogodilo niti o kome se radi. Iznenadilo me ovo jer su svi ovdje vrlo društveni i prijazni’, rekla je studentica iz Slunja koja je tijekom vikenda bila kod kuće u Slunju, kao i većina studenata koja vikendima odlazi doma.

Policija ga je privela u rano jutro

Silovana djevojka napadnuta je u noći na nedjelju, policiji je silovanje prijavljeno upravo tog dana. Osumnjičeni mladić i djevojka su studenti i oboje korisnici doma. Ravnatelj Studentskog centra Davor Jurčević potvrdio je jedino da je policija u domu privela mladića te da su on i žrtva korisnici doma.

‘Policija je u sedam sati došla u dom i privela ga, nikakve druge službene potvrde nemam. Nakon što ga je policija odvela, ništa drugo nisu radili u zgradi, ni očevid, niti su zatražili snimke videonadzora, svi hodnici doma i vanjski dio zgrade opremljeni su kamerama’, rekao je Jurčević i dodao da na ulazu u dom imaju receociju na kojoj je 24 sata dnevno netko prisutan.

‘U sobe se ulazi elektroničkim karticama i u njih mogu ući samo studenti, no kako su korisnici doma punoljetni, u dom mogu uvesti pratnju, koja je dužna na recepciji ostaviti osobnu iskaznicu. U vrijeme spornog događaja nitko nije ništa prijavio, niti zatražio pomoć, niti se čula ikakva vriska ili buka. Nadam se da će se utvrditi sve okolnosti događaja’, rekao je Jurčević.

Povratak na Net.hr