ODLUKA OSJEČKOG SUDA

ZDRAVKO MAMIĆ NEĆE POBJEĆI RUCI PRAVDE: Sudit će mu se u odsutnosti zbog izvlačenja 200 milijuna kuna iz Dinama

Zdravku Mamiću sudit će se u odsutnosti u sporu u kojem su objedinjene dvije optužnice protiv njega; jedna za izvlačenje 200 milijuna kuna iz GNK Dinamo s još šestoricom suoptuženika, a druga za korištenje 2,2 milijuna eura s Dinamova računa u privatne svrhe

Bez obzira na to što ga Bosna i Hercegovina ne želi izručiti Hrvatskoj, niti što on ne želi prijeći granicu, Županijski sud u Osijeku ipak je odlučio suditi Zdravku Mamiću. Izvanraspravno vijeće suda odlučilo mu je suditi u odsutnosti u slučaju preostale dvije optužnice, koje su prošle jeseni spojene u jedan predmet, javlja Večernji.

“Nakon što se odluka dostavi strankama, obrana ima pravo žalbe, a iskoristi li ga, o žalbi će odlučivati Vrhovni sud”, objasnio je glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

Objedinjen slučaj

Po drugoj optužnici se Zdravka Mamića, njegova brata Zorana i sina Marija te Damira Vrbanovića, Sandra Stipančića, Igora Krotu i Nikkyja Arthura Vuksana tereti da su oštetili GNK Dinamo za oko 200 milijuna kuna. U trećoj optužnici se spominje samo Zdravko Mamić i to zato što je u osobne svrhe postrošio 2,2 milijuna eura koje je u Klagenfurtu podigao s Dinamova računa.

Već dobio šest i pol godina zatvora

Prva je optužnica zaključena u lipnju 2018. nepravomoćnom presudom protiv braće Mamić, Damira Vrbanovića i poduzetnika Milana Pernara za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Zdravko Mamić je informaciju da je osuđen na šest i pol godina zatvora doznao u Međugorju, gdje je pobjegao nedugo prije presude.

Povratak na Net.hr