KAZNENA PRIJAVA

ZBOG RATNOG ZLOČINA PRIJAVLJEN STARIJI MUŠKARAC KOD VUKOVARA: Žrtva je teško fizički zlostavljana, a nastupila je smrt

Žrtva je teško fizički zlostavljana, a od zadobivenih ozljeda je nastupila smrt, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija

Zbog ratnog zločina nad civilima u mjestu Petrovcu 1991. vukovarsko-srijemska policija prijavila je 62-godišnjaka iz Negoslavaca nedaleko Vukovara, izvijestila je u utorak policija.

U policiji kažu da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je tada 34-godišnjak iz Negoslavaca u studenom 1991. kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba iz Negoslavaca, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta Petrovci te protuzakonito uhitio i iz obiteljske kuće nasilno u nepoznatom smjeru odveo civilnu osobu, tada 45-godišnjeg hrvatskog državljanina.

AMERIKANAC U GAJNICAMA DRŽAO BRATA U ZATOČENIŠTVU: Vezao ga, izgladnjivao i kopao mu grob; Prijeti mu zatvor i deportacija

Od zadobivenih ozljeda je nastupila smrt

Žrtva je teško fizički zlostavljana, a od zadobivenih ozljeda je nastupila smrt, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija.

Protiv osumnjičenog 62-godišnjaka, koji je nedostupan hrvatskim vlastima, policija je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr