NAPAD SNIMILE KAMERE

ZBOG NAPADA NA ‘MAMIĆEVOG SUCA’ PRIJETI MU ZATVOR: ‘Mislio sam da je agent SOA-e koji me prati’

Ključan dokaz snimka je nadzorne kamere koja, međutim, ne otkriva ključne detalje sukoba.

Zbog napada na suca Zvonka Vrbana, koji na Županijskom sudu u Osijeku vodi postupak protiv Zdravka Mamića, i suokrivljenike za milijunske malvderzacije u Dinamu, u ponedjeljak će biti izrečena presuda Osječaninu Milenku Rašiću, koji je u više navrata upozoravao na ogroman utjecaj ovog suca na ishode brojnih postupaka.

Što se točno Rašiću stavlja na teret

Nadzorna kamera na Fini ‘uhvatila’ je tučnjavu

I dok tužiteljstvo tvrdi da je 11. srpnja 2014. godine oko 8.10 sati Rašić nasrnuo na Vrbana u Kapucinskoj ulici u Osijeku, on je danas ustvrdio kako se samo obranio od nasilnog suca koji je, uz to, uputio i uvredljiv komentar na račun njegove kćeri. U optužnom prijedlog stoji da mu je viknuo “Što me pratiš?”

Pisao protiv suca

“Nisam ni znao da se radi o sucu, već sam mislio da je u pitanju djelatnik SOA-e koji me prati. Naime, i moj brat, s koji sam u sporu oko imovine, radi u SOA-i, pa sam i za ovog čovjeka na cesti mislio da je neki njegov suradnik. No, policija me ubrzo privela i prijavila zbog napada na suca”, rekao je danas u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Rašić.

U svojoj obrani što ju je dao nedugo nakon uhićenja priznao je pak kako je često pisao podneske protiv suca Vrbana, uvjeren da upravo on utječe na sudske procese i sređuje presude.

sudac Zvonko Vrban
Sudac vrban tvrdi da nikome nije sređivao presudeFoto: Davor Javorovic/PIXSELL

 

Sudac je u svom iskazu potvrdio da je s Rašićevim bratom razgovarao o njegovim sudskih postupcima, no isključio je bilo kakvu mogućnost da je zbog njega utjecao na druge suce.

Snimka video nadzora

“No, nisam znao kako sudac Vrban izgleda, jer sam ga vidio samo na televiziji. Tek naknadno doznao sam tko je muškarac s kojim sam se sukobio na ulici. Sve su to zabilježile nadzorne kamere, pa se vidio kako on mene udara i nogom i torbicom”, izjavio je Rašić.

Među dokazima u ovom postupku našla se i snimka nadzornih kamera Fine čiji su zaštitari intervenirali kada su vidjeli da se dvojica muškaraca tuku na ulici. Da su njihova svjedočenja suprotna onome što se vidio na snimkama tvrdi Rašićev odvjetnik, dok im tužiteljstvo vjeruje.

Što će reći sud bit će poznato u ponedjeljak kada će Rašiću zbog prijetnji sucu Vrbanu biti izrečena presuda. Tužiteljstvo traži da ga se kazni s godinom dana zatvora.

Povratak na Net.hr